SpaceX lanseaza in premiera o incarcatura clasificata strict secret

Sambata, 29 Aprilie 2017, ora 13:43
2414 citiri
SpaceX lanseaza in premiera o incarcatura clasificata strict secret
Foto: SpaceX.com

Compania americana SpaceX urmeaza sa efectueze, duminica, prima sa lansare militara, cu o incarcatura clasificata strict secret pentru National Reconnaissance Office (NRO), o agentie de informatii americana specializata in sateliti spion.

Niciun detaliu nu a fost divulgat despre incarcatura cunoscuta numai sub numele de cod NROL-76 si care urmeaza sa fie transportata la bordul unei rachete Falcon 9 (foto), relateaza AFP.

Aceasta urmeaza sa decoleze de la Cape Canaveral, in Florida, in cursul unui interval de lansare care va incepe la ora locala 07:00 (11:00 GMT).

SpaceX, o societate privata fondata de miliardarul Elon Musk, a intentat in 2014 o actiune judiciara impotriva armatei americane pentru a contesta monopolul lansarilor de sateliti care tin de securitatea nationala acordat United Launch Alliance, o operatiune comuna a gigantilor Boeing si Lockheed Martin.

SpaceX va onora si alte doua contracte pentru Fortele aeriene americane pentru lansarea pe orbita a unor sateliti GPS. Daca lansarea de duminica va trebui amanata din cauza conditiilor atmosferice, o alta fereastra de lansare va aparea luni, de 1 mai.

In ianuarie, SpaceX a primit unda verde si poate lansa din nou rachete, dupa ce programul spatial a fost intrerupt timp de patru luni din cauza exploziei unei rachete. ...citeste mai departe despre "SpaceX lanseaza in premiera o incarcatura clasificata strict secret" pe Ziare.com

#SpaceX lansare racheta strict secret , #Stiri Funny