Suntem in plina extinctie in masa: Proiectul menit sa conserve speciile pe cale de disparitie

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 16:34
1003 citiri
Suntem in plina extinctie in masa: Proiectul menit sa conserve speciile pe cale de disparitie
Foto: Facebook/Frozen Ark

Cercetatorii britanici au lansat, cu ani in urma, un proiect numit "Frozen Ark", menit sa stranga si sa conserve ADN-ul speciilor ce pot disparea in orice moment, din moment ce Pamantul trece prin cea de-a sasea extinctie in masa. "Stocul" de ADN se mareste, in ciuda criticilor care spun ca "ne jucam de-a Dumnezeu".

"Multe dintre aceste specii vor disparea inainte ca noi sa stim ca exista", a declarat John Armour, profesor de genetica umana la Universitatea Nottingham, cea care a lansat proiectul.

Pana acum, prin "Frozen Ark" s-au stocat 48.000 de mostre din 5.500 de specii, relateaza Phys.org.

La Universitatea din Nottingham, unde se afla o parte dintre mostre, unele sunt pastrate la temperatura camerei, in timp ce altele in congelator, la temperatura de -80 de grade Celsius, asa cum se intampla cu o bucata de tesut dintr-un tigru siberian sau cu una de leopard Amur.

Oamenii de stiinta spun ca suntem deja martori la disparitia multor specii. Tot ei apreciaza ca pana in ...citeste mai departe despre "Suntem in plina extinctie in masa: Proiectul menit sa conserve speciile pe cale de disparitie" pe Ziare.com

#Frozen Ark banca ADN, #poiect Frozen Ark, #stocare ADN specii disparitie, #a sasea extinctie masa , #Stiri Funny