Vom afla cum functioneaza mintea umana? Prima reprezentare digitala a creierului (Video)

Duminica, 11 Octombrie 2015, ora 15:48
860 citiri
Vom afla cum functioneaza mintea umana? Prima reprezentare digitala a creierului (Video)
Foto: ynetnews.com

O echipa internationala de experti, printre care si profesorul israelian Idan Segev de la Universitatea din Ierusalim, a creat prima reprezentare digitala detaliata a unei portiuni din creier.

Rezultatul obtinut reprezinta un pas important in procesul de intelegere a modului in care functioneaza creierul, fiind pentru prima oara cand tesutul cerebral este reprezentat computerizat in detaliu, informeaza Ynetnews.

Profesorul Segev face parte din Proiectul "Blue Brain", la care lucreaza alaturi de o echipa de experti care spera ca intr-o buna zi va putea simula pe computer activitatea neuronala in cele mai mici detalii, din punct de vedere chimic sau al reactiilor nervoase.

Modelul computerizat imita creierul biologic.

La sfarsitul acestei saptamani echipa de cercetatori a publicat, in premiera, detaliile in cazul unei portiuni din creierul unui sobolan.

Reconstructia digitala reprezinta schimburile care au loc intre circa 30.000 de neuroni si cele aproape 40 de ...citeste mai departe despre "Vom afla cum functioneaza mintea umana? Prima reprezentare digitala a creierului (Video)" pe Ziare.com

#reprezentare digitala detaliata creier , #Stiri Funny