Farurile inteligente, o inventie controversata: Ce se intampla in SUA si Europa

Duminica, 24 Martie 2013, ora 15:34
2044 citiri
Farurile inteligente, o inventie controversata: Ce se intampla in SUA si Europa
Noua tehnologie de faruri inteligente, interzise in SUA

Americanii se opun unei inventii cu care cei de la Audi isi vor echipa un model de masina. Tehnologia "Smart LED", care ajusteaza automat luminozitatea farurilor, este una controversata, in viziunea autoritatilor din SUA.

In 2012, Audi isi facea reclama in pauza marelui meci de fotbal american "Superbowl" si punea in centrul atentiei farurile cu LED-uri inteligente, scrie Fox News.

Ei au echipat unele modele cu camere speciale care sa detecteze alte masini care vin din fata si sa reduca intensitatea luminii farurilor, astfel incat sa nu ii incomodeze pe ceilalti soferi. Dupa ce masina trece de ei, farurile se ajusteaza automat si lumineaza din nou la intensitate maxima.

Totusi, in SUA, legile nu permit o asemenea inventie pe sosele. Legea americana in aceasta privinta este din 1968, aceasta mentionand ca masinile trebuie sa poata trece de la faza lunga la faza scurta, ceea ce noua tehnologie nu face. Ea inseamna mai mult decat atat. Soferul nu trebuie sa faca nimic, lumina farurilor fiind ajustata automat.

Citeste mai multe despre Farurile inteligente, o inventie controversata: Ce se intampla in SUA si Europa pe Ziare.com

#faruri inteligente SUA, #faruri inteligente Europa, #faruri inteligente Volvo, #faruri inteligente Audi , #Gadget auto