Anul scumpirilor: In 2012 produsele si serviciile IT vor costa mai mult

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 10:02
2230 citiri
Anul scumpirilor: In 2012 produsele si serviciile IT vor costa mai mult

Consumatorii au tendinta de a amana cumparaturile pana in ultimul moment in speranta ca preturile vor mai scadea. Acest lucru va fi insa imposibil in 2012. Iata o lista de produse si servicii IT ale caror preturi vor creste in lunile urmatoare.

Camere foto digitale

In primele 11 luni ale lui 2011, pretul camerelor digitale cu lentile detasabile a crescut cu 11%. Cele mai scumpe aparate cu zoom-uri mai mari au inregistrat de asemenea o crestere atat in numarul unitatilor vandute cat si in pret. Camerele foto digitale au inregistrat o crestere de 10% in pretul final.

Hard-disk-uri

Inundatiile din Thailanda de anul trecut au perturbat lanturile de aprovizionare de hard-disk-uri. Potrivit specialistilor, Thailanda furnizeaza 45% din productia totala de hard-disk-uri, iar dezastrele naturale de anul trecut au afectat mai mult de 100 de fabrici.

DealNews spune ca penuria de hard disk-uri va continua pe parcursul primului trimestru al anului 2012, ceea ce va determina o crestere a preturilor la exemplarele existente pe piata. Cu toate acestea, acestia anticipeaza ca preturile se vor stabiliza pana in luna iunie, iar industria va reveni la normal in a doua jumatate a anului.

Computere de birou

Cresterea preturilor la hard-disk-uri va determina o crestere a preturilor PC-urilor. Producatorii de PC-uri nu vor putea absorbi costul ridicat al hard disk-urilor, de aceea vor ridica pretul final al calculatoarelor.

Hard-disk-urile constituie intre 7-10% din costul total al unui PC. Potrivit analistilor, din ce in ce mai multe calculatoare vor intra pe piata, multe dintre acestea avand touchscreen. Pretul unor astfel de produse va inregistra o crestere de 30% din pretul mediu al unui PC.

Servicii de curierat

Daca aveti de gand sa va achizitionati diverse produse de pe internet, atunci fiti pregatit sa platiti mai mult pentru transport. Tarifele postale sunt programate sa urce cu 4,6% in 2012.

Cumparaturile online au crescut in popularitate cu pana la 15% in ultimul an.

#scumpiri produse tech, #pret camere foto digitale, #pret pc, #scumpiri gadgeturi , #Gadget PC