Apple va vinde 1 milion de iPad-uri in ziua lansarii

Marti, 13 Martie 2012, ora 12:03
1875 citiri
Apple va vinde 1 milion de iPad-uri in ziua lansarii

Apple va vinde 1 milion de tablete iPad in prima zi, este de parere un cunoscut analist al pietei de IT.

Noul iPad va fi livrat incepand cu ziua de vineri, 16 martie, iar Apple va vinde aproximativ 1 milion de tablete, considera Gene Munster, analist al pietei de IT, citat de AppleInsider. Prima versiune a tabletei a vandut 300.000 de unitati in prima zi, iar despre a doua nu au fost facute publice date exacte, din cauza unor probleme cu lantul de distributie.

Munster a comparat lansarea celei de-a treia generatii de iPad cu lansarea iPhone 4 din 2010. De la lansarea primei tablete, Apple a vandut 55 milioane de iPad-uri. Lansarea iPhone 4 s-a facut in doar cinci tari in prima faza, iar Apple a vandut 50 de milioane la nivel global, 1,7 milioane si doar in primele trei zile de la lansarea celei de-a patra generatii.

"Compania a primit 600.000 de pre-comenzi in prima zi (5 iunie 2010) inainte ca sistemul sa se blocheze si pre-comenzile sa fie oprite. Apoi, pe 24 iunie au inceput vanzarile in magazine, si pana pe 26, compania vanduse 1,6 milioane de iPhone 4. Tinand cont ca noul iPad va fi vandut in 12 tari pe 16 martie, suntem increzatori ca Apple va vinde 1 milion de tablete in prima zi", a declarat Munster.

iPhone-ul detine cote de piata impresionante la nivel global, 37 milioane de astfel de telefoane fiind vandute doar in ultimul trimestru.

Fara un competitor serios, se pare ca succesul iPad este limitat doar de marimea pietei pentru tablete, care se afla in crestere constanta pe masura ce din ce in ce mai multi oameni fac trecerea de la PC-uri la aceste gadget-uri. Cererea pentru noul model este mare, astfel incat data livrarii a fost mutata cu o saptamana.

Ce aduce nou iPad-ul

Noul iPad vine cu noutati fata de versiunea trecuta, in ciuda faptului ca nu arata foarte diferit. Tableta beneficiaza de Retina Display, un ecran cu rezolutie de pana la 2048x1536, cunoscut pentru performantele sale. iPad-ul are integrat un sistem de recunoastere vocala disponibil in engleza, franceza, germana si japoneza, si ofera compatibilitate cu tehnologiile de internet mobil 4G LTE, dar si HSPA+ si HSDPA.

De altfel, bateria tabletei este mai eficienta si permite 10 ore de activitate in conditii normale, si 9 ore cand este conectat la 4G. Viata bateriei se datoreaza noului procesor A5X care ofera o eficientizare mai buna a consumului de energie a componentelor interne ale iPad.

Produsul are si o camera foto pe spate, de 5 megapixeli, care beneficiaza de un senzor BSI si suporta inregistrare video Full HD 1080p.

#vanzari iPad3, #Apple iPad3, #Apple iPad 3, #vanzari tablete Apple , #Gadget PC