Care sunt companiile care scriu viitorul jocurilor video

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 08:35
1857 citiri
Care sunt companiile care scriu viitorul jocurilor video

In timp ce Microsoft, Nintendo si Sony se intrec una pe alta in inovatii in domeniul jocurilor video, companii cu mai putina experienta in domeniul gaming, deja le-au intrecut.

Nimeni nu stie cum va arata exact viitorul jocurilor video cu consola, insa Microsoft, Nintendo si Sony au facut deja o traditie din a lansa noi sisteme de joc aproape in fiecare an, in lupta lor pentru clienti. Pe de alta parte, pe piata intra si companii cu mai putina experienta, care vin cu idei mai atractive pentru gameri, scrie Cnn.com.

In prezent, despre noul Microsoft Xbox sau Sony PlayStation nu se stie decat ca se vor lansa in 2013, doar Nintendo dezvaluind cateva amanunte despre noul produs Nintendo Wii U.

Compania a planificat lansarea Wii U in 2012 si se speculeaza ca acesta va veni cu o tableta de 6,5 inci cu control prin ecran tactil, ce va permite utilizatorilor sa traga cu stele ninja in inamici ce apar pe ecranul televizorului.

Problema cu noul Wii U este ca pare sa aduca o inovatie, ce exista deja in magazine: iPad-ul de la Apple, care poate fi folosit drept consola pentru jocuri video.

Produsele de la Apple, Google si OnLive beneficiaza de caracteristici prin care pot realiza cele mai noi tendinte in gaming.

In ceea ce priveste Apple, compania reprezinta o forta importanta pe piata jocurilor video. Desi compania nu s-a preocupat pana acum de acest domeniu, recent, odata cu lansarea iPod si iPhone, dezvoltarea platformei iOS si inghesuiala de dezvoltatori de aplicatii pe produsele Apple, lucrurile s-au schimbat.

iOs e o platforma pe care se pot dezvolta usor jocuri, succesul Mario si Angry Birds dovedind ca utilizatorilor le-a placut acest trend.

In plus, in iunie, Apple a lansat Airplay, care permite redarea aplicatiilor in flux de la un dispozitiv portabil la un Apple TV din apropiere, o configurare similara cu Wii U. Acest lucru permite ca atunci cand jucatorul se joaca Real Racing 2, sa-si transforme iPadul in volan si televizorul in parbriz.

De cealalta parte,proiectul Google TV ar putea deveni un jucator important pe piata jocurilor video, tinand cont de cresterea popularitatii plaformei Android, care s-ar putea rasfrange si asupra produselor Google TV, care, cu un software mai bun, ar putea inregistra cresteri importante in ceea ce priveste jocurile video, in doar 3-4 ani.

Compania OnLive adopta o strategie diferita, oferind fluxuri de jocuri disponibile pe PC-uri, Mac-uri, tablete, smartphone-uri sau adaptoare conectate la televizor.

Strategia OnLive se bazeaza pe faptul ca jucatorii nu trebuie sa stea la coada in ziua lansarii unui joc, ci il pot avea servit on-line, direct pe computerul lor.

Desi OnLive nu are sanse sa devina un concurent serios pentru Microsoft sau Sony, compania ar putea semnala o noua tendinta in dezvoltarea jocurilor video, prin tehnologia cloud computing, iar tot ce au de facut dezvoltatorii de la OnLive este sa scrie un software unic pentru fiecare tip de platforma si sa furnizeze fluxuri de jocuri de la Xbox sau Playstation.

Mizele pietei de jocuri video sunt mari, estimarile prevad o crestere cu 39,7 miliarde dolari a pietei de hardware si software de console de joc, pana in 2015, potrivit raporatelor International Data Corporation.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#gaming, #jocuri video PC, #nintendo , #Gadget PC