Inovatiile ce vor schimba fata tehnologiei

Marti, 27 Martie 2012, ora 08:58
2093 citiri
Inovatiile ce vor schimba fata tehnologiei

Pana acum, mouse-ul a fost elementul care a ajutat la transformarea modului in care utilizam computerul. In timp insa, a devenit invechit, iar alte tehnologii au venit sa ii ia locul.

De la felul in care mouse-ul arata la inceput si pana la modelele sofisticate pe care le folosim acum, diferenta este mare. Insa, de la mouse si pana la noile metode de interactiune cu computerul, distanta este si mai mare, scrie Mashable.

Control vizual

Poate parea dintr-un film SF, dar controlarea calculatorului cu ajutorul privirii este o realitate in 2012. Un sistem, denumit Gaze Interaction, permite utilizatorilor sa navigheze, sa dea scroll, zoom si sa selecteze diverse pasaje doar cu ajutorul ochilor.

Pentru a deschide o aplicatie trebuie sa o privesti direct, pentru a umbla printre fisierele dintr-un folder trebuie doar sa iti misti ochii, iar pentru a deschide sau a face zoom, trebuie sa privesti fix.

Control al gesturilor

Consolele de joc au educat utilizatorii in privinta potentialului ridicat al device-urilor care folosesc recunoasterea gesturilor.

Pe masura ce Microsoft a lansat Kinect pentru Windows, iar alti producatori de computere experimenteaza cu acelasi sistem, momentul in care aceasta tehnologie va fi in casele tuturor nu e foarte departe.

Touchscreen-uri avansate

In timp ce ecranele ce raspund la atingere sunt intuitive, majoritatea celor existente pe piata in acest moment nu ofera control avansat al setarilor sau un meniu extins de optiuni, precum computelere traditionale.

Device-uri precum Ringbow aduc noi elemente de functionalitate computerelor cu touchscreen. Acesta poate fi folosit pentru a da click, pentru a deschide elemente invizibile, precum meniuri, sau poate fi programat sa copieze actiunile traditionale ale unei tastaturi.

Periferice purtabile

Un mouse care poate fi purtat a fost visul multora. Keyglove transforma visul in realitate. Manusa devine o sursa wireless de utilizare si manipulare a interfetei calculatorului, tinand locul unui mouse traditional.

Keyglobe combina un sistem de senzori care permit programarea a multiple operatiuni pe diverse sisteme de operare.

Control vocal

In cele din urma, cel mai natural mod de interactiune are legatura directa cu vocea noastra. Recunoasterea vocala devine din ce in ce mai raspandita. Asistentul vocal al Apple, Siri, Kinect al Microsoft, Google Search si Windows 8 vor ajuta oamenii sa interactioneze cu computerele personale prin intermediul vocii.

Odata cu raspandirea popularitatii acestui sistem, se dezvolta sisteme de inteligenta artificiala ce implementeaza semantica si limbajul natural in software pentru a face mai placuta interactiunea si pentru a oferi un raspuns mai bun din partea computerelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inovatii tehnologie, #inovatii IT, #gadgeturi, #control calculator , #Gadget PC