Lenovo: Noul ThinkPad va functiona cu Windows 8

Joi, 09 August 2012, ora 11:25
1682 citiri
Lenovo: Noul ThinkPad va functiona cu Windows 8

Lenovo a anuntat prima tableta care va functiona cu sistemul de operare Windows 8, denumita ThinkPad Tablet 2. Gadget-ul va avea un ecran de 10,1 inci si va fi lansat in octombrie.

Tableta va cantari sub 600 de grame si va avea o grosime de 9,8 milimetri. Ea va fi dotata cu un procesor Intel Atom, doua camere foto-video si va ajunge la utilizatori in octombrie, urmand sa aiba preinstalat sistemul de operare Windows 8 Pro OS, optimizat pentru dispozitive cu touchscreen, scrie PC World.

Pretul tabletei va fi anuntat mai aproape de data lansarii.

Noul produs este succesorul originalului ThinkPad Tablet, dispozitiv care a fost lansat in vara anului trecut, cu sistemul de operare Android 3.1. In plus, tableta era dotata cu un procesor ARM. Odata cu noul ThinkPad, Lenovo schimba furnizorul, trecand pe procesoare Intel, care desi domina piata computerelor personale, abia acum se aventureaza in segmentul de componente interne pentru tablete si smartphone.

Conform companiei, tabletei i se va putea alatura o tastatura pentru a fi transformat intr-un mic laptop.

Lenovo a colaborat indeaproape cu Intel si Microsoft pentru constructia tabletei, pentru a crea un echilibru perfect intre componentele hardware si software.

ThinkPad Tablet 2 va concura cu tabletele Surface ale celor de la Microsoft. In plus, Hewlett-Packard, Dell, Acer si Asus vor lansa si ele dispozitive noi compatibile cu noua versiune a Windows.

Microsoft a fost criticata de partenerii sai pentru lansarea propriei tablete, pana acum Microsoft multumindu-se sa fie un jucator doar pe piata de software. Compania taiwaneza Acer a fost prima care a criticat deschis decizia sefilor Microsoft de a produse o tableta proprie, evidentiind divergentele tot mai mari dintre competitorii din piata.

Producerea propriei tablete de catre Microsoft, criticata de partenerii sai

Sefii Acer sunt nemultumiti de faptul ca Microsoft va intra in competitie directa cu produsele similare, inclusiv cele care vor fi dezvoltate de ei si care vor functiona cu Windows 8.

Microsoft Surface si Windows 8 se lanseaza in aceeasi zi. Afla cand

Microsoft renunta la numele "Metro"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Lenovo ThinkPad, #Lenovo tableta, #tableta Windows Lenovo , #Gadget PC