Ponturi: cum puteti scoate ce e mai bun din vechiul PC

Marti, 28 Februarie 2012, ora 20:32
2261 citiri
Ponturi: cum puteti scoate ce e mai bun din vechiul PC

Un computer vechi care functioneaza incet poate fi o sursa puternica de frustrari pentru orice utilizator. Solutia cea mai evidenta este inlocuirea lui completa, dar bugetul nu permite intotdeauna acest lucru. Iata 5 sfaturi care va ajuta sa scoateti ce e mai bun din vechiul PC, investind mai putini bani, dar ceva mai mult timp si efort, potrivit LifeHacker.

1) Upgrade harware

Un upgrade poate doar amana inevitabilul, insa poate reduce nervii provocati de viteza tot mai scazuta a unui PC vechi. Atunci cand componentele noi sunt compatibile, memoria RAM sau un hard SSD pot grabi semnificativ viteza unui PC vechi.

SSD-ul poate fi folosit si la urmatorul computer, insa poate transforma aproape complet vechiul PC.

In cazul laptopurilor, un mouse optic poate imbunatati viteza de reactie a vechiului trackpad, iar doua boxe noi ieftine pot oferi o experienta muzicala mult mai placuta decat boxele integrate.

2) Overclock

Cand procesorul sau placa grafica nu pot fi inlocuite cu unele mai noi datorita problemelor de compatibilitate, o solutie poate fi rularea lor in sistem overclock. Pentru placa video, functionarea prin overclocking poate insemna o imbunatatire vizibila la jocuri, in timp ce procesorul s-ar putea misca putin mai rapid, fara nicio investitie financiara.

Pentru a beneficia la maxim de noile imbunatatiri, poate fi utila si reinstalarea sistemului de operare, intotdeauna cu driver-ele originale sau cu unele mai noi oferite de producator.

3) Alegerea programelor

Functionalitatea programelor poate fi aceeasi insa exista intotdeauna unele care consuma mai multe resurse. iTunes, unul dintre player-ele muzicale care consuma cele mai multe resurse, poate fi inlocuit simplu cu foobar2000, gratuit si mult mai versatil, iar VLC Player este mai eficient ca alte playere video.

Atunci cand cea mai noua versiune a unui program incetineste prea mult PC-ul, solutia poate fi si instalarea unei versiuni mai vechi. In cazul suitelor de programe, de exemplu Adobe Photoshop, sau a jocurilor, versiunile mai vechi pot consuma mai putine resurse, oferind o experienta mai placuta.

Citeste mai multe despre Ponturi: cum puteti scoate ce e mai bun din vechiul PC pe Hit.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sfaturi PC, #inlocuire componente PC, #componente PC, #ponturi PC , #Gadget PC