Trend la CES: Gadgeturi cat mai subtiri

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 12:38
2127 citiri
Trend la CES: Gadgeturi cat mai subtiri

Printre primele gadgeturi prezentate in premiera la Consumer Electronics Show (CES) desfasurat in Las Vegas se numara cea mai subtire tableta PC de 10 inci si un ultrabook ultrasubtire de la Acer.

Desi abia si-a deschis portile, show-ul anual de la Los Angeles a adus noi produse care i-au entuziasmat pe pasionatii de gadget-uri. Daca e sa consideram produsele lansate pana acum un indicator a ce va urma, e clar ca tendinta printre producatorii IT este "cu cat mai subtire, cu atat mai bine".

Cea mai subtire tableta

Excite X10 este, pentru moment, cea mai subtire tableta din gama sa. Cu o diagonala de 10 inci, gadgetul are doar 0.76 inci grosime si putin peste 500 de grame. Display-ul are o rezolutie de 1280x800, iar deasupra sa se gaseste o camera foto de 2 megapixeli, potrivita si pentru video chat. Pe spate, tableta are o camera foto de 5 megapixeli, scrie TechCrunch.

Produsul are un procesor dual-core de 1,2 GHz si 1 GB de RAM. Tableta va fi disponibila pentru achizitie in urmatoarele luni si va beneficia de sistem de operare Android 3.2 Honeycomb. Exista insa si posibilitatea ca lansarea sa fie amanata pentru ca ea sa vina direct cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich, cel mai recent sistem de operare creat de Google.

Cel mai subtire laptop

Acer a lansat Aspire S5, cel mai subtire ultrabook din lume, cu ocazia editiei din 2011 a CES. In cel mai gros punct, laptopul masoara doar 15 milimetri, scrie TechCrunch.

Aspire S5 are o diagonala de 13,3 inci si are o carcasa din aliaj de magneziu. Printre altele, laptopul vine cu o serie de porturi utile, precum o intrare HDMI, Thunderbolt, slot SSD si mai multe intrari USB 3.0.

Produsul va ajunge la doritori abia din al doilea trimestru al anului.

#tableta toshiba, #laptop ACER, #cel mai subtire laptop, #cea mai subtire tableta , #Gadget PC