Google breveteaza camera foto care tine cont de prognoza meteo

Sambata, 30 Martie 2013, ora 18:00
2499 citiri
Google breveteaza camera foto care tine cont de prognoza meteo
Foto: petapixel.com

Dispozitivele mobile cu acces la internet si receptor GPS nu mai sunt de mult o raritate, asa ca Google s-a gandit la o modalitate pentru a imbunatati calitatea pozelor obtinute folosind camera foto de pe telefonul mobil, tinand cont de conditiile meteo care pot influenta performantele acesteia.

Daca pana acum receptorul GPS nu avea alta utilitate pentru camera foto decat adaugarea in EXIF-ul pozelor a coordonatelor de localizare, in scopul de facilita sortarea mai usoara a imaginilor in functie de locatia unde au fost obtinuta, inginerii Google au gasit o intrebuintare noua, ce poate afect in mod direct performantele camerei foto.

Mai exact, Google intentioneaza sa utilizeze coordonatele GPS si conexiunea la internet pentru a obtine o prognoza meteo personalizata, relevanta pentru locatia utilizatorului si momentul din zi, pe baza careia reglajele camerei foto sunt ajustate automat pentru obtinerea unor poze la calitate optima. Cu noua functie, posesorii de smartphone si tablete Android ar putea obtine poze mai bune in zilele innorate, balansul de alb si saturatia de culoare fiind ajustate dinainte la valorile ideale. Lista parametrilor care pot fi personalizati in functie de conditiile meteo include si tonalitatea de culoare, claritate si contrast.

In afara de poze, procedeul descris in aplicatia pentru patent poate fi aplicat si secventelor video filmate, sau apeluri video preluate cu ajutorul camerei frontale.

Desigur, in timp ce noul brevet da cateva indicii despre surprizele pregatite de Google pentru viitoarele generatii de tablete si smartphone, acesta nu include un interval de lansare si nici garantia ca inventiile prezentate chiar vor ajunge sa fie incluse in produse comerciale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Google brevet camera foto, #Google camera meteo, #Google Weather Camera , #Gadget vreme