ADN-ul electronic ar putea inclocui parola la conectarea la calculator sau la telefonul mobil

Marti, 22 Iulie 2014, ora 08:58
1466 citiri
ADN-ul electronic ar putea inclocui parola la conectarea la calculator sau la telefonul mobil

O echipa de cercetatori britanici a pus la punct un sistem de identificare a unui internaut dupa comportamentul lui online. Aplicarea tehnologiei numite eADN va permite conectarea la calculator sau la telefonul mobil fara parola si va contribui la eradicarea furtului de identitate pe internet, relateaza luni 20minutes.ch.

Modelul pus la punct de colectivul de la Oxford BioChronometrics inregistreaza, printre altele, viteza cu care se tasteaza, felul in care este manipulat mouse-ul sau modul de a tine smartphone-ul. In total, 500 de feluri de a actiona, care alcatuiesc un numar de combinatii pe care specialistii de la Universitatea din Oxford le numesc 'ADN electronic' (eADN), potrivit Agerpres.

Ca si ADN-ul, eADN-ul este aproape imposibil de falsificat, intrucat este foarte greu sa nu fii tu insuti cand te conectezi la internet, a declarat Adrian Neal, director al Oxford BioChronometrics, pentru The Guardian.

Aceasta tehnologie ar putea detecta si cand un utilizator a consumat droguri, comportamentul sau diferit de cel obisnuit, dar, acest aspect nu face obiectul studiului mentionat.

#parola ADN, #ADN parola computer, #parola ADN smartphone , #Gadgeturi IT