BlackBerry PlayBook, la reducere: 299 de dolari, toate modelele

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 18:40
1814 citiri
BlackBerry PlayBook, la reducere: 299 de dolari, toate modelele
Foto: Preturi BlackBerry PlayBook/ SURSA: CNET

Research in Motion vinde toate modelele sale de PlayBook la reducere, cu 299 de dolari, pe magazinul online al companiei.

Reducerile anterioare la PlayBook vizau doar modelul de 16 GB, care ajunsese la 100 de dolari, insa de data aceasta modelul de 64 GB poate fi cumparat la acelai pret cu cel de 16 GB, la 299 de dolari, scrie TechCrunch.

RIM spune ca promotia se va incheia pe 4 februarie.

Publicatia CNET, insa, se intreaba de ce ar vrea RIM sa isi vanda toate produsele la acelasi pret, pentru ca miscarea ii impinge pe clienti catre modelele sale mai avansate si scoate produsele mai slabe de pe lista cumparatorilor.

In marea majoritate a cazurilor companiile vand dispozitive mobile cu o capacitate mai mare la preturi mai mari, in primul rand din cauza preturilor mai mari pentru stocare, dar si din cauza capacitatii lor de a genera un profit mai mare.

Pentru iPhone 4S, spre exemplu, Apple plateste cu doar 43 de dolari mai mult decat pentru varianta de 32 de GB pentru o capacitate dubla de stocare. Cu toate acestea, compania vinde dispozitivul cu 100 de dolari mai mult decat varianta cu mai putin spatiu de stocare, contribuind la cresterea profitului Apple pentru fiecare unitate in parte.

Noua schema de preturi RIM scoate, insa, aceasta posibilitate din calcul.

Ce e mai rau, potrivit CNET, este ca versiunea de 16 GB a BlackBerry PlayBook cu un pret de 299 de dolari ar putea fi prea scumpa, iar RIM risca astfel sa scoata aceasta versiune de pe piata.

In luna noiembrie, Best Buy a vandut dispozitivul cu doar 199 de dolari in speranta de a revigora vanzarile. Miscarea a avut succes, ajungand chiar sa goleasca stocurile pentru o perioada.

Specialistii sustin ca e posibil ca acela sa fi fost pretul potrivit pentru varianta de 16 GB a BlackBerry PlayBook.

#reducere PlayBook, #PlayBook preturi, #RIM PlayBook , #Gadgeturi IT