Ce mai "coace" Google in laborator: Frigidere conectate la internet

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 20:28
1449 citiri
Ce mai "coace" Google in laborator: Frigidere conectate la internet

Google are un laborator secret, numit Google X, unde compania dezvolta proiecte indraznete, precum frigidere conectate la internet.

Printre proiectele dezvoltate aici s-ar numara ghivece de gradina conectate la internet, care ar putea fi udate de la distanta, un filtru de cafea actionat de la distanta sau becuri electrice, stinse si aprinse cu ajutorul telecomenzii, scrie New York Times.

Reprezentantii Google au declarat ca pana la sfarsitul acestui an au planificat sa dezvolte un bec conectat la internet, care sa poata comunica wireless cu dispozitive Android.

Unul din inginerii de la Google a descris activitatea laboratorului Google X ca fiind asemanatoare cu cea a laboratoarelor CIA.

In cadrul proiectului Google X lucreaza experti de top in domeniul tehnologiei.

Printre acestia se numara Sebastian Thurn, unul din expertii de top in robotica si inteligenta artificiala si cel care a inventat prima masina din lume care nu are nevoie de sofer pentru a fi condusa, dar si Andrew Ng, profesor la universitatea din Stanford, specialist in aplicarea neurostiintei in inteligenta artificiala pentru a invata robotii sa functioneze ca oamenii.

De asemenea, anul acesta, echipei Google X i s-a alaturat si Johhny Chung Lee, specialist in interactiunea dintre oameni si computere, cel care a ajutat la dezvoltarea Microsoft Kinect, jocul video care raspunde la miscarea umana si la voce.

Laboratorul Google X este unul din marile pariuri ale companiei Google, care ar putea fi viitoarea mare afacere a gigantului american.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#laborator google x, #gadget google , #Gadgeturi IT