Cea mai potrivita camera foto pentru vacanta ta: O asezi intr-un loc si o controlezi din smartphone

Sambata, 15 Iunie 2013, ora 00:00
2968 citiri
Cea mai potrivita camera foto pentru vacanta ta: O asezi intr-un loc si o controlezi din smartphone
Foto: Dan Dinu

Fotografiile de vacanta sunt deosebit de importante, insa, daca ti se intampla adesea sa sa nu apari si tu in poze sau sa ratezi cadre din cauza subiectilor dificili, iti propunem camera foto ce se sincronizeaza cu orice device iOs sau Android.

Practic, asezi camera catre obiectivul pe care vrei sa-l imortalizezi, te asezi la poza si reglezi restul detaliilor de pe telefon.

Solutia iti va fi de folos si daca te afli in safari, de exemplu, si vrei fotografiezi de aproape diverse animale salbatice: asezi camera, te indepartezi si controlezi restul actiunilor de pe tableta.

Business24 iti recomanda o astfel de camera care a fost lansata zilele trecute si in Romania, de catre Olympus, sub numele PEN E-P5.

Utilizand un smartphone sau o tableta Apple sau Android, poti controla camera de la distanta, inclusiv functiie de focalizare automata si declansare.

Suplimentar, poti sincroniza ecranele smartphone-ului sau al tabletei si cel al camerei, pentru a vizualiza imaginea afisata pe ecranul LCD al camerei pe telefon si pentru a controla camera PEN prin atingerea ecranului telefonului, ca si cum ar fi al camerei.

Aceasta functie este extrem de utila la alegerea punctului de focalizare cu FAST AF, pentru auto-portrete si fotografierea subiectilor dificili, precum animale salbatice care se pot speria daca te apropii prea mult.

Mai mult, poti controla temporizarea chiar de pe telefon si poti permite accesul prietenilor la imaginile selectate. Nu in ultimul rand, cu ajutorul noului soft Olympus Image Share 2.0, poti folosi smartphone-ul pentru a include informatii GPS.

Foto: dprevirew.com

"Fotografii profesionisti sau amatorii pasionati de setarile personalizate vor aprecia in special sistemul 2x2 Dial Control compus din doua comutatoare rotative si un comutator liniar, amplasate in spatele si deasupra camerei pentru a fi usor accesibile.

La fotografierea manuala, comutatorul liniar amplasat in spatele camerei poate fi mutat cu usurinta intr-una din cele doua pozitii.

In prima pozitie permite ajustarea diafragmei prin rotirea comutatorului amplasat in fata camerei si alegerea timpului de expunere prin rotirea comutatorului aflat pe spatele camerei.

In a doua pozitie, comutatoarele rotative modifica valoarea ISO respectiv dominanta de culoare. Alternativ, utilizatorul poate folosi comutatorul liniar pentru atribuirea altor functii", se arata in comunicatul de lansare.

Foto: houseofjapan.com

Noua camera PEN E-P5 impresioneaza si prin stabilizatorul de imagine pe 5-axe, fotografierea secventiala cu 9cps si vizorul electronic inclinabil VF-4.

Cu un ecran cu 2.360.000 pixeli, vizorul VF-4 permite o incadrare mai simpla si mai precisa. Acesta comuta automat la detectarea ochiului, se mai arata in comunicat.

In plus poti alege sa integrezi un grip ergonomic, din lemn natural.

Camera foto Olympus PEN E-P5 este disponibila in Romania, in reteaua partenerilor MGT Educational, la pretul de 4.499 lei (body) sau 4.999 lei (kit standard cu obiectiv M.Zuiko Digital 14-42 mm 1:3.5-5.6).

Modelul poate beneficia de multiple kit-uri cu obiective interschimbabile si accesorii, precum vizorul electronic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#camera foto vacanta, #camera foto sincronizare smartphone, #Olympus Pen E P5 , #Gadgeturi IT