Cele mai tari 10 gadgeturi pentru o sanatate hi-tech

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 18:41
5889 citiri
Cele mai tari 10 gadgeturi pentru o sanatate hi-tech
Gadget-uri pentru sanatate

Cantare inteligente, casti care iti urmaresc ritmul cardiac si aparate care iti arata cum reactionezi la stres. Acestea sunt doar cateva dintre cele mai tari gadgeturi, lansate anul acesta, care te ajuta sa te pastrezi sanatos intr-un mod inteligent.

Iata care sunt cele mai tari 10 gadgeturi pentru sanatatea ta, conform Money.cnn.com.

Cantarul inteligent Fitbit

Compania care a produs "asistentul de fitness" wireless Fitbit, a dat lovitura din nou. Cantarul Aria Wi-Fi nu doar iti masoara greutatea, dar iti urmareste si indicele de masa corporala si procentajul de grasime din organism, pe masura ce te antrenezi pentru a intra in forma. Acest device inteligent trimite wireless datele tale in contul tau online de pe Fitbit. Produsul va aparea pe piata in aceasta primavara si costa 129,95 dolari.

Tinke

Multe companii au incercat sa creeze device-uri performante care sa monitorizeze activitatea cardiaca, insa nici una nu a reusit atat de bine precum firma Zensorium din Singapore. Tinke, un aparat mic si colorat, care se conecteaza direct la iPhone, monitorizeaza ritmul inimii, nivelul de oxigen si tensiunea arteriala. Toate aceste informatii ii vin printr-unul dintre degetele mainii tale.

Device-ul stocheaza informatia pe reteaua sa sociala pentru a vedea progresul tau in timp. Compania spune ca ii va adauga mai multe functii, cum ar fi un monitor al nivelului de stres, inainte de a-l scoate pe piata, in urmatoarele 6 luni. Pretul aparatului este de 100 de dolari.

Castile Fitness Evolved

Compania New Balance, cunoscuta mai ales pentru pantofii pentru atletism, a lansat castile pentru Fitness Evolved. Acestea te ajuta nu doar sa asculti muzica, ci iti monitorizeaza ritmul cardiac si functioneaza ca pedometru si cronometru. Pretul castilor este de 99,99 dolari.

Basis Band

Acest produs arata ca un ceas obisnuit, insa este dotat cu senzori, care, in contact cu pielea, monitorizeaza zilnic ritmul cardiac, caloriile arse, activitatea fizica si obisnuitele legate de somn. Gadgetul este foarte usor si rezistent la apa, scopul companiei fiind sa-i incurajeze pe utilizatori sa-l poarte non-stop. Pretul produsului este de 199 dolari.

EmWave2

Intr-o societate dominate de stres, compania HeartMarh a facut o afacere din analizarea efectelor psihologice pe care le pot avea emotiile coplesitoare. La inceputul anului, a lansat device-ul pentru "fitness interior" emWave2, creat pentru a monitoriza si a-ti arata ritmul cardiac si modul in care reactionezi la stres. Pretul este cuprins intre 229 si 249 de dolari.

Monitor pentru copii

Monitoarele pentru copii traditionale sunt foarte utile, insa gadget-ul "Baby Watch" ii permite parintelui sa-si vada copilul, oriunde s-ar afla pe o raza de 152 de metri, prin conexiune Wi-Fi. Parintii pot purta aparatul pe post de colier, bratara sau atarnat la curea. Aparatul va iesi pe piata anul acesta, insa pretul este inca necunoscut.

Cantar inteligent pentru copii

Compania frantuzeasca Withings a creat un cantar de mare precizie pentru bebelusi, echipat cu Bluetooth si conexiune Wi-Fi prin care se sincronizeaza cu smartphone-ul parintelui. Aplicatia WiScale formeaza grafice care iti arata evolutia copilului, pe care le poti trimite medicului pediatru sau familiei. Gadget-ul va fi disponibil in a doua jumatate a acestui an pentru pretul de aproximativ 150 de dolari.

Frigiderul inteligent

Scopul acestui frigider este ca proprietarul sa stie in permanenta ce se intampla cu mancarea lui. Frigiderul inteligent de la LG comunica cu smartphone-ul stapanului casei si ii da un raport detaliat despre ce are in frigider, cand expira produsel si chiar ii face un plan prin care poate manca mai sanatos, folosind ingredientele existente. Aparatul va fi pe piata in a doua jumatate a acestui an, LG nefacand inca public pretul.

Mobile MIM 3.0

Cand facem o radiografie, primim rezultatul sub forma unei foi de plastic sau, cel mult, pe un CD sau DVD. Este un proces inca invechit, pe care compania MIM Software incearca sa-l modernizeze. Mobile MIM a fost creat initial pentru a-i da radiologistului o platform convenabila si precisa pe care sa citeasca radiografiile si sa dea diagnostic, chiar si cand se afla in afara spitalului.

In luna septembrie, compania a primit autorizatia pentru lansarea pe piata a versiunii upgradate, prin care pacientii si doctorii pot accesa radiografiile print-run cloud Mobile MIM. Aplicatia este gratuita.

Monitorul de ritm cardiac Wahoo

Compania Wahoo Fitness, cunoscuta pentru aplicatiile sale folosite de cei care fac miscare, a creat o banda care se aplica in jurul pieptului, dotata cu Bluetooth, care monitorizeaza si trimite pe iPhone 4S informatiile legate de ritmul tau cardiac.

Partea proasta este ca device-ul, care costa 79,99 dolari, nu va functiona cu versiuni mai vechi ale iPhone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Gadget Sanatate, #aparat ritm cardiac, #ritm cardiac fitness, #top gadget, #top device, #baby monitor, #aparat monitorizare copil, #aplicatii iphone , #Gadgeturi IT