CES 2012: Ochelarii prin care poti naviga pe Internet

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 14:20
3440 citiri
CES 2012: Ochelarii prin care poti naviga pe Internet
Foto: Ochelari Vuzix/ SURSA: Engadget

Nokia, in parteneriat cu Vuzix, va prezenta la Consumer Electronics Show un prototip de ochelari cu display pe lentila, prin care poti sa urmaresti filme sau sa navighezi pe Internet, dar care iti permite, in acelasi timp, sa vezi totul in jurul tau.

Tehnologia are la baza un display compact capabil sa ofere contrast si luminozitate potrivite pentru utilizarea pe strada, spun reprezentantii Vuzix, compania care va avea licenta pentru acest produs, scrie Engadget.

Imaginea paginii web sau a filmului este transmisa intr-o lentila de 1,4 milimetri grosme din plastic care permite circulatia undelor si care creaza structurile unei holograme. Imaginea creata, insa, nu blocheaza accesul la imaginile din lumea reala.

Astfel, compania vede in acesti ochelari "inteligenti" solutia pentru a face tot ce face o tableta sau un smartphone, conectat la internet, fara a te ciocni pe strada de oamenii care circula pe langa tine.

O alta utilizare tintita de producatori ar fi cea din partea soferilor, care nu trebuie sa renunte la volan sau sa isi mute privirea in alte parti, insa nimic nu garanteaza ca te mai poti concentra la condus, daca navighezi pe Internet, fie si fara ajutorul mainilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ochelari Vuzix, #ochelari navigare Internet, #ochelari gadget CES 2012 , #Gadgeturi IT