CES 2015: Inventii ciudate, gata sa intre in viata noastra

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 12:37
5333 citiri
CES 2015: Inventii ciudate, gata sa intre in viata noastra
Foto: Belty

Showul tehnologic international CES 2015 si-a inchis portile, iar o parte mare dintre produsele si tehnologiile prezentate in cadrul salonului din Las Vegas sunt pe punctul de a deveni parte din viata cotidiana.

Iata cinci inventii ciudate, prezentate in cadrul CES 2015, care au fost selectate de reporterii canalului NBC pentru aspectul lor neobisnuit.

Patinele racheta

Foto: Rocketskates

Cu aproape trei decenii in urma, imaginea anului 2018 prezentata in pelicula "Back to the Future" era dominata de skateboardul antigravitational. Inca nu am ajuns acolo, dar suntem gata sa ne multumim cu patinele-racheta "RocketSkates". Sunt deja puse in vanzare online, la preturi cuprinse intre 499-699 de dolari.

Viteza maxima este de 18 km/h asa ca poti sa te plimbi prin parcuri sau intr-un campus universitar ca fulgerul. Nu ar strica, totusi, sa iti verifici si valabilitatea asigurarii medicale. Fracturile frecvente ar putea fi factorul surpriza al acestui gadget.

Cochilia tacerii

Foto: Silentium

Vorbaria continua a colegilor de birou te scoate din minti? Retrage-te intr-o cochilie a tacerii. Nu este nicio gluma!

Compania Silentium a inventat o capsula semideschisa menita sa anuleze zgomotul ambiental din preajma pentru a-ti da tot confortul unei camere scufundate in tacere.

Pare un dispozitiv perfect pentru zilele in care trebuie sa lucrezi de acasa, cu copiii langa tine. Daca s-ar fi reusit si antifonarea inverse, DNA-ul ar fi dat faliment.

Belty, centura smart pentru gurmanzi

Foto: Belty

Francezii de la Emiota au prezentat la CES prototipul unei centuri smart pentru mancaciosi.

Belty este in stare sa invete tabieturile gastronomice ale fiecarui purtator pentru a se ajusta in functie de masa servita de acesta. Deocamdata, proiectul este in faza de cercetare, dar a starnit destul interes pentru cei care simt nevoia sa elibereze din cand in cand cate o gaura la curea.

Ce-i drept, francezii nu si-au efectuat inca testele pe shaormeriile din Bucuresti. Abia atunci putem conchide daca Belty are sanse de a se transpune intr-un produs de serie.

Grillbot

Spune-i bun venit in casa robotului grataragiu Grillbot. Costa doar 120 de dolari si se lauda ca este in stare sa se si curete singur. Perfect pentru burlaci, cu o singura mentiune: nu stie retete de marinare a carnii si nici nu poate modela mititeii.

Rochie pentru Spider Woman

Foto: Intel

Mitul Omului Paianjen a fost spulberat, dar pare-se ca varianta feminina a personajului BD are sanse sa ne suceasca mintile in curand. Designerul Anouk Wipprecht a prezentat pe scena CES modelul print 3D al unei rochii cu aspect de paianjen.

Insa, nu aspectul acestei creatii vestimentare realizate din chip-uri Intel este in masura sa dea lumea modei peste cap, ci adaptabilitatea ei la starile psiho-emotionale ale purtatorului si la mediul inconjurator.

Rochia Spider Woman poate reflecta prin culoare si forma stareapsihica a persoanei care o poarta, dar are si reactii de aparare in fata unor eventuale agresiuni de la persoanele din jur.

#CES 2015, #inventii ciudate ces 2015, #invazie tehnologica , #Gadgeturi IT