De ce nu poate fi Kindle "manual" universal

Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 10:02
1468 citiri
De ce nu poate fi Kindle "manual" universal

De ce nu ar putea revolutiona Kindle Fire domeniul educatiei, in pofida fapului ca e un gadget ieftin, compact, de pe care poti accesa usor mai multe carti decat ar putea citi vreodata un elev - iata intrebarea la care a raspuns Christopher Dawson, un jurnalist freelancer cu experienta in domeniul IT si educatie;

el analizeaza in Zidnet motivele pentru care tableta Kindle nu poate deveni noul "manual" universal.

Cand Kindle a lansat primul model, administratorii scolilor, membrii comisiei scolare si alti jucatori din domeniul educatiei l-au considerat o modalitate de a revolutiona piata manualelor si accesul studentilor la carti.

Imaginati-va ce ar putea face Amazon in cazul in care ar dezvolta un parteneriat cu cei mai importanti editorii de invatamant.

Fire HD are intr-adevar o forma care ii permite sa poata fi purtat cu usurinta in rucsac. In plus, Amazon are o colectie foarte variata de manuale scolare care pot fi inchiriate. Insa, daca profesorul tau alege un manual care nu se gaseste in "libraria" Amazon s-ar putea sa nu mai fii atat de norocos.

Nu exista un Android Play Store de pe care sa poti descarca aplicatii alternative pentru a putea obtine manuale. Se intampla destul de rar ca un profesor universitar sa isi aleaga manualele pe care le va recomanda in functie de oferta Amazon.

Si aceasta este doar una dintre problemele pe care le intampina elevii interesati sa studieze pe Kindle.

In afara de manuale, volumul mare de aplicatii disponibile pe iOS si Android fac si mai greu drumul lui Kindle in domeniul educatiei. Pentru Amazon, exista Amazon App Store sau nimic. Chiar si Apple este mai deschisa in ceea ce priveste oferta software pentru iOS, desi este considerat lider necontestabil in aplicatii de invatamant existente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Kindle Fire tableta invatamant, #utilizare tableta invatamant, #tableta Kindle elevi , #Gadgeturi IT