Google ne tine pe jar. Cum arata misteriosul sau "device de entertainment"

Duminica, 12 Februarie 2012, ora 09:30
1786 citiri
Google ne tine pe jar. Cum arata misteriosul sau "device de entertainment"

Pasionatii de tehnologie sunt framantati de un nou subiect: ce este si cum arata "Proiectul Tungsten", misteriosul "device de entertainment" ce va fi lansat de Google?

Botezat "Proiectul Tungsten", device-ul este un gadget de muzica care se conecteaza la difuzoare sau la sistemul stereo. Utilizatorii vor putea accesa fisiere digitale de muzica stocate online pe Google Music sau pe device-uri compatibile, relateaza CNN. Tungsten ruleaza pe sistemul de operare Android de la Google.

Device-ul poate fi pornit cu ajutorul unui smartphone sau a unei tablete. In plus, poate conecta mai multe gadget-uri, utilizatorul avand posibilitatea sa asculte muzica din mai multe surse simultan pe boxele din toata casa.

Google a lansat un prototip al device-ului in cadrul unei conferinte ce a avut loc in luna mai a anului trecut. Joe Britt, seful departamentului connected device Adroid@Home din cadrul Google, a numit gadget-ul "un device Android total nou".

Britt a aratat si un alt gadget Tungsten, capabil sa citeasca tag-uri RFID (de identificare a radio frecventelor) incorporate in carcasele CD-urilor. Daca un utilizator incarca CD-ul respectiv pe contul sau de Google Music, device-ul incepe automat sa ruleze melodiile.

La acel moment, Google a descris aceste device-uri ca fiind la nivelul de concept, si nu produse propriu-zise. Insa compania a inaintat, saptamana trecuta, o cerere Comisiei Federale de Comunicatii pentru a obtine abrobarea testarii "unui device de entertainment" in retele domestic Wi-Fi.

Aceasta este primul semn ca Google chiar dezvolta produsul pe care l-a aratat in urma cu opt luni.

Conform cererii, device-ul Google va fi capabil sa conecteze sisteme stereo si alte gadget-uri prin Bluetooth. Documentul inaintat de Google nu a dat detalii specifice suplimentare despre produs.

Conform unor informatii de pe piata, Motorola Mobility, companie aflata in proces de achizitionare de catre Google, este cea care construieste device-ul. Tranzactia prin care Motorola va ajunge proprietatea Google are o valoare de 12,5 miliarde de dolari si este programata spre finalizare saptamana viitoare.

Intrarea in randul producatorilor de produse tehnologice pentru consumatori ii da un avantaj companiei Google in lupta cu Apple, care vinde, de asemenea, gadget-uri ce pot fi interconectate cu iPhone, iPad, iPod si Macintosh.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gadget google, #Google music, #google android sistem operare, #boxe audio, #sistem audio, #apple iphone ipad ipod , #Gadgeturi IT