Marian Alecsiu, F64: Stii ce aparat foto ti se potriveste?

Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 00:00
3963 citiri
Marian Alecsiu, F64: Stii ce aparat foto ti se potriveste?
Foto: designbuddy.com

Cand luam decizia de a cumpara un aparat foto este indicat sa ne raportam si la nivelul de cunostinte pe care il detinem.

In general nu as recomanda alegerea un model de aparat care ne va ingreuna procesul de fotografiere.

Oricat de capabil si sofisticat este aparatul pe care il achizitionam, daca utilizarea acestuia este dificila, vom ajunge sa renuntam in scurt timp la acesta.

Incerc sa va fac cateva recomandari in functie de nivelul de cunostinte si bugetul alocat. Daca va ganditi la achizitionarea unui aparat pentru o vacanta care bate la usa, este bine sa luati in calcul zona in care mergeti.

De cele mai multe ori nu este indicat sa mergeti in vacante cu aparate scumpe, care pot atrage atentia. Daca totusi o faceti, fiti cat mai atenti si nu lasati echipamentele nesupravegheate.

Citeste si Marian Alecsiu, F64: Primii pasi in lumea fotografiilor.

Revenind la recomandarile in functie de nivelul de cunostinte:

INCEPATORI

Pana in 1.000 RON:

Sony DSC-TF1 - Aparat compact subacvatic rezistent pana la 10 m. De asemenea este rezistent si la soc si inghet.

Canon SX500 IS - Aparat bridge cu un super-zoom de 30x. Solutie excelenta pentru orice tip de fotografie. Este dotat si cu moduri si setari manuale.

1.000 - 2.000 RON:

Sony Alpha 3000 - Aparat mirrorless cu forma de DSLR. Mod de utilizare foarte simplu, control minim din partea utilizatorului. Senzor de 16mp cu imagine excelenta. Foloseste acelasi sistem de obiective si accesorii cu gama NEX.

Nikon 1 S1- cel mai mic aparat din gama mirrorless Nikon 1. Dimensiuni foarte reduse. Control foarte simplu.

Peste 2.000 RON:

Nikon D3200 - DSLR cu dimensiuni reduse. Senzor de 24mp cu o calitate a imaginii excelente. Functioneaza foarte bine in modurile automate, dar vine dotat cu toate modurile manuale si setarile avansate si astfel poate fi utilizat si dupa ce utilizatorul dobandeste cunostinte suplimentare.

Olympus E-PM2 - cel mai mic aparat mirrorless din gama Olympus Pen. Vine dotat cu acelasi senzor de imagine de 16mp existent si pe modelele superioare EP5 si EPL5, cu ecran LCD tactil si o varietate de filtre artistice.

Fuji Finepix QX1 - aparat compact cu dimensiuni foarte reduse. Foloseste acelasi senzor de imagine de 12mp, de pe modelul X20, cu rezultate excelente. Modul de utilizare este relativ simplu, cu putine butoane si functii avansate.

Citeste si Marian Alecsiu, F64: Care sunt cele mai bune aparate foto de pe piata

AVANSATI

Pana in 3.000 RON:

Sony RX-100 - aparat compact de dimensiuni foarte reduse. Este dotat cu un senzor de 1" (mult mai mare decat al compactelor obisnuite) fapt ce duce la o calitate foarte buna a imaginii. Vine cu un obiectiv foarte luminos (diafragma 1.8) construit de celebrul producator Carl-Zeiss.

Canon 650D - aparat DSLR din gama medie, dotat cu un senzor foarte capabil de 18mp. Se remarca prin capacitatile foarte bune pentru filmare evidentiate si de microfonul stereo. Vine dotat si cu ecran tactil.

Panasonic G6 - aparat mirrorless din gama medie. Se remarca prin prezenta vizorului electronic incorporat si prin functiile avansate pentru filmare. Pentru interconectivitate vine dotat cu Wi-FI si functie NFC.

Peste 3.000 RON:

Nikon D7100 - Aparat DSLR din gama avansata. Vine dotat cu senzor de 24mp, construit fara filtru AA (anti-aliasing), ce permite o calitate foarte buna a imaginii, cu redarea excelenta a detaliilor. Fata de generatia anterioara vine dotat cu un sistem foarte rapid de autofocus, dotat cu 51 de puncte si cu functii avansate pentru filmare.

Canon 5D Mark III- Aparat DSLR din gama pro. Vine dotat cu un senzor full-frame de 22mp, cu un sistem de varf de autofocus, dotat cu 61 de puncte. Ajutat si de rafala de 6 cadre/secunda, reprezinta o solutie excelenta pentru fotografia de viteza (sport, wildlife).

Nikon Df - DSLR cu aspect retro. Se remarca prin prezenta senzorului full-frame de 16mp mostenit de la modelul de varf D4. Este primul DSLR care ofera compatibilitate totala cu toate obiectivele Nikon vechi.

Olympus E-M1 - Aparat mirrorless din gama avansata. Se remarca prin aspectul retro si prin utilizarea unui sistem de autofocus inovativ, care permite compatibilitatea cu toate obiectivele Olympus pe montura 4/3 pentru DSLR. Corpul este din magneziu si este sigilat impotriva prafului.

Marian Alecsiu,

Co-fondator F64

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Marian Alecsiu F64, #aparate foto incepatori, #aparate foto avansati, #ce camera foto cumpar, #camere foto , #Gadgeturi IT