Microsoft Surface versus iPad. Ce alegem?

Joi, 21 Iunie 2012, ora 12:35
2150 citiri
Microsoft Surface versus iPad. Ce alegem?

Microsoft a prezentat luni tableta Surface, un dispozitiv prin a carui lansare se urmareste castigarea unei cote de piata in defavoarea Apple si Google. Comparand Microsoft Surface cu iPad, se constata o serie de diferente, dar exista si puncte comune.

Microsoft a prezentat doua vesiuni ale acestei tablete, una dintre acestea ruland sistemul de operare Windows RT, iar cealalta ruleaza Windows 8, fiind bazata pe platforma Intel, potrivit Washington Post.

Versiunea cu Windows RT va avea modele cu optiuni de memorie de 32 GB si 64 GB, in timp ce versiunea cu sistemul de operare Windows 8 Pro va fi disponibila pentru modele de 64 GB si 128 GB.

Tabletele au lungimi de 9,3 milimetri si 13,5 milimetri, cu doua porturi USB. Greutatile acestora sunt de 680 de grame si 861 grame, iar ecranul are 10,6 inci.

Pentru a concura cu Apple, carcasa dispozitivului va functiona ca tastatura, avand o grosime de trei milimetri care se ataseaza cu o margine magnetica asemanatoare iPad-ului Smart Cover. Exista doua versiuni ale carcasei: subtire si groasa, in functie de preferintele consumatorului.

Comparatie intre Microsft Surface si iPad

Marimea ecranului: ambele versiuni ale tabletei au ecrane de 10,6 inci, mai mari decat ale ecranului iPad-ului, care masoara 9,7 inci. Microsoft promite ca tableta Surface va avea un ecran HD, dar nu a oferit detalii care ii pot oferi un avantaj in fata ecranului Retina de la iPad. Microsoft Surface are un format al imaginii 16:9, ceea ce reprezinta raportul dintre latimea si inaltimea imaginii.

Greutate: Versiunea cu Windows RT este mai usoara decat cea cu Windows 8 Pro, cantarind 680 de grame, comparativ cu 861 de grame. Ambele sunt mai grele decat iPad-ul, care cantareste 635 de grame.

Carcasa

Microsft are o carcasa creata prin tehnologia VaporMg, scopul fiind ca tebleta sa fie usor de manevrat. iPad-ul are o carcasa ce prezinta contururi netede de aluminiu. Microsoft a optat pentru o abordare in care accentul s-a pus pe colturi.

Grosime

Tableta cu Windows RT are aproximativ grosimea iPad-ului, si anume 0,37 inci, in timp ce versiunea Windows 8 Pro are 0,53 inci.

Dezvaluirea detaliilor despre noua tableta Windows a scos la iveala un lucru nou, si anume faptul ca gigantul american vrea sa concureze cu partenerii sai de afaceri, companiile care produc PC-urile Windows.

Tableta ce va fi echipata cu Windows 8 Pro sau Windows RT urmeaza sa apara pe piata in a doua jumatate a acstui an, a declarat directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, in evenimentul de prezentare organizat luni seara la Los Angeles.

#tableta Microsoft Surface, #Microsoft Surface versiuni, #Microsoft Surface iPad comparatie, #Microsoft Surface iPad , #Gadgeturi IT