Noile tablete cu Windows 8, lansate in noiembrie

Marti, 15 Mai 2012, ora 09:46
1438 citiri
Noile tablete cu Windows 8, lansate in noiembrie

Tabletele cu Windows 8 vor fi lansate in noiembrie si vor fi dotate cu procesoare Intel, au anuntat reprezentantii companiei Microsoft.

Intel a anuntat recent ca va intra pe piata smartphone-urilor cu noul sa cip Atom, numit "Medfield". Oficialii companiei au precizat ca urmeaza sa lanseze doua telefoane care au cip Medfield, scrie Mashable.

Urmatorul cip Atom este numit "Clover Trail" si acesta va fi incorporat tuturor tabletelor Windows 8 ce vor fi lansate initial. In timp ce Medfield este un procesor single-core, Clover Trail are un design dual-core.

Oficialii Intel spun ca se produc deja 20 de tablete Windows 8 bazate pe Clover Trail. Avantajul folosirii tabletelor cu procesor Intel este ca acestea ruleaza versiunea standard de Windows 8 si nu Windows RT, ceea ce este o versiune alternativa care ruleaza cu procesoare ARM.

Jumatate dintre tabletele cu procesor Clover Trail vor fi hibride, functionand si ca laptopuri. Se asteapta ca in gama dispozitivelor cu procesor Clover Trail sa fie incluse si laptopuri cu sistem de operare Windows 8, care vor rula cu procesoare Ivy Bridge, lansate recent de Intel.

#lansare tableta Windows 8, #procesoare tableta Windows 8 , #Gadgeturi IT