Review tableta: Ce stie sa faca Google Nexus (Galerie foto)

Joi, 28 Iunie 2012, ora 12:16
2262 citiri
Review tableta: Ce stie sa faca Google Nexus (Galerie foto)

Google a prezentat miercuri tableta Asus Nexus 7, cu ecran de sapte inci si cel mai nou sistem de operare al companiei, Android 4.1 Jelly Bean.

Tableta este valabila in doua culori: alb si negru, iar versiunea de 8GB are un pret de 199 de dolari, in timp ce dispozitivul cu memorie de 16GB va fi vandut la pretul de 249 de dolari, potrivit The Verge.

Asus Nexus 7 are procesor quad-core Tegra 3, ecran cu rezolutie de 1.280x800, camera de 1,2 megapixeli, memorie RAM de 1GB si baterie de 4,325mAh. Tableta dispune si de tehnologie NFC (Near Field Communication), care permite transferul de fisiere catre alte dispozitive care ruleaza sistemul de operare Android 4.0 NFC cu Android Beam.

Chiar daca la prezentare a fost expus pe o masa de unde nu a putut fi desprins, Nexus 7 pare un dispozitiv foarte usor si poate fi manuit extrem de simplu, spun redactorii de la The Verge. Butonul de deschidere si cel care controleaza volumul, aflate in partea dreapta a tabletei, au un aspect elegant.

Comectorul pentru casti, la fel ca si portul Micro USB pentru incarcare, sunt plasate in partea de jos a dispozitivului, ceea ce reprezinta un lucru benefic pentru utilizatorii care sunt deranjati de configuratiile plasate deasupra, prezente in cazul produselor care concureaza pe aceasta piata. Celelalte parti ale tabletei sunt in mare parte goale, cu exceptia a doua porturi pentru microfoane, aflate in partea de sus si pe cea dreapta.

Chiar daca lumina ambientala este puternica, ecranul IPS este luminos si se poate citi pe el, iar ungiurile de vizualizare sunt remarcabile.

Difuzoarele produc sunete precise si puternice, iar in partea din spate a dispozitivului exista si o deschizatura, de unde sistemul audio poate fi blocat cu mana.

Tableta Asus Nexus 7 este disponibila pentru precomanda in SUA, Canada, Marea Britanie si Australia.

Piata tabletelor va creste in acest an la 66,4 miliarde de dolari, de la 44,9 miliarde dolari in 2011, estimeaza firma de cercetare Display Search, potrivit Bloomberg. Ca volum, piata s-ar putea dubla in 2012, la circa 119 milioane de unitati, estimeaza Gartner.

Prezentare video

Galerie foto

#lansare Asus Nexus 7, #Asus Nexus 7 caracteristici, #Axus Nexus 7 review , #Gadgeturi IT