Seful Apple: "Am subapreciat cererea de iPhone 4S"

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 19:58
1460 citiri
Seful Apple: "Am subapreciat cererea de iPhone 4S"
Tim Cook, CEO Apple

Apple a publicat rezultate financiare record, insa Tim Cook, CEO al companiei, spune ca a subapreciat cererea de iPhone 4S si ca veniturile puteau fi mai mari.

Apple nu a simtit adevaratul potential al iPhone 4S, telefonul caruia ii datoreaza rezultatele financiare spectaculoase din ultimul trimestru al anului, iar Cook a comentat cifrele astfel: "Nu am tintit destul de sus", conform BusinessInsider.com.

"Am facut un pariu indraznet pe iPhone 4S, in al treilea trimestru, insa nu a fost destul. Am ramas fara stocuri si avem o lista mare de comenzi", le-a spus Cook analistilor.

Profitul Apple in ultimele trei luni ale anului a atins 13,1 miliarde dolari, sau 13,87 dolari/actiune, in timp ce vanzarile au crescut cu 73 procente pana la 46,3 miliarde de dolari.

Apple a vandut 37 milioane de telefoane iPhone, cu mult peste recordul anterior, de 20,34 milioane unitati. Conform estimarilor analistilor, Apple trebuia sa vanda "doar" 30,2 milioane de telefoane, dar acestea au fost depasite cu usurinta de compania americana, cumparatorii inghesuindu-se sa prinda modelul 4S odata ce a fost lansat in luna octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rezultate financiare apple, #profit apple, #apple iphone ipad, #iphone 4s, #tim cook , #Gadgeturi IT