Sony si Panasonic au fost retrogradate de Moody's

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 13:54
1271 citiri
Sony si Panasonic au fost retrogradate de Moody's
Moody\'s a retrogradat Sony si Panasonic

Companiile japoneze Sony si Panasonic au fost retrogradate, astazi, de Moody's, agentia de rating fiind ingrijorata din cauza pierderilor continue inregistrate de diziviile TV.

Scaderea ratingului companiilor vine cu doua saptamani inainte de anuntarea rezultatelor financiare pe anul trecut, conform Bloomberg.com.

Pentru Sony va fi exterm de dificil sa-si atinga targetul care prevede aducerea diviziei de televizoare pe profit in urmatorii doi ani, din cauza competitiei crescute si a aprecierii yenului. Pentru a iesi la lumina, Sony a lansat de curand pe piata un televizor LCD in parteneriat cu Samsung Electronics.

Si rezultatele financiare ale Panasonic s-au deteriorate de cand a achizitionat, in luna aprilie a anului trecut, doua dintre subsidiarele sale, Sanyo Electric si Panasonic Electric Works.

Ratingul Sony a fost taiat pana la Baa1 de la A3, iar al Panasonic pana la A2 de la A1, cu perspective negative pentru ambele companii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sony retrogradare, #panasonic retrogradare, #moodys agentie rating, #televizoare sony, #televizoare panasonic, #televizoare lcd , #Gadgeturi IT