Tehnologia Star Trek, la tine acasa: Cum va arata televizorul viitorului?

Vineri, 18 Mai 2012, ora 12:46
2732 citiri
Tehnologia Star Trek, la tine acasa: Cum va arata televizorul viitorului?

Tehnologia evolueaza pe zi ce trece, iar in cativa ani obiectele pe care le admirai in Star Trek ar putea sa faca parte din viata ta. Cum va arata televizorul viitorului?

Expertii spun ca acesta ar putea avea un ecran plat care ar putea deveni invizibil cand il inchizi. Tendinta in materie de design va fi ecranul subtire cat un geam si transparent. Un astfel de televizor Loewe, proiectat de Michael Friebe, a fost nominalizat in 2011 la concursul international IF Design Concept, potrivit DailyMail.

"Fiind primul de acest tip, Invisio Loewe introduce inovatii tehnice, combinand ecranele LCD conventionale cu cele mai recente tehnologii de afisare Toled", spune Friebe.

Cum va arata noul televizor?

Ecranul va fi transparent atunci cand televizorul va fi inchis si se va comporta ca un televizor de calitate HD atunci cand il vei aprinde aprins. Toate butoanele importante se vor afla in partea de jos a televizorului, acesta neavand niciun fel de margine sau de rama.

Acesta nu este primul display transparent creat vreodata. Aceasta tehnologie a mai fost utilizata de Samsung, pentru "Smart Window" ("fereastra desteapta") care este, de fapt, un ercan touchscreen ca un iPad urias.

Compania Loewe a mai proiectat si alte produse desprinse parca din filmele SF, cum ar fi un televizor cu doua ecrane si o oglinda cu touchscreen ce permite utilizarea retelelor de socializare.

Tehnicile de inovare in tehnologie au inceput inca din 1950, cand compania a prezentat primul casetofon, primul recorder video european in 1961 si tot in acelasi an a prezentat primul televizor stereo european.

In 1998 compania a introdus pe piata un televizor conectat la internet, inainte ca iTunes sau YouTube sa fi existat. In acelasi an, Loewe a introdus primul televizor cu ecran plat. La sediul companiei din Kronach ompania are 1000 de angajati, dintre care 120 de ingineri si tehnicieni care lucreaza in laboratoare si in departamentele de dezvoltare.

Loewe este reprezentata in 50 de tari, iar magazine exclusive Loewe pot fi gasite la Madrid, Londra, Paris, Amsterdam, Roma, Copenhaga, Viena, Moscova si Hong Kong.

#televizorul viitorului, #televizoare Loewe, #tehnologie Loewe, #televizor ecran transparent , #Gadgeturi IT