Apple trece la yuan, pentru App Store China

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 09:42
1639 citiri
Apple trece la yuan, pentru App Store China

Apple accepta acum si plata in yuan pentru orice achizitie facuta in App Store. Compania se indreapta, astfel, spre o piata uriasa, marginalizata si indepartata puternic de politica Apple, care spunea, pana acum, ca platile se puteau face doar in dolari americani.

Schimbarea fundamentala vine dupa ce multi utilizatori chinezi ai sistemului de operare iOS au renuntat la comunitate, nemultumiti de politica fiscala a companiei, care impunea existenta cardurilor de credit cu cel putin doua conturi in valute diferite, in cazul de fata youan si dolar, informeaza Engadget.

Daca la nivelul altor tari, nemultumirea clientilor nu reprezinta vreo amenintare la adresa Apple, la nivelul Chinei lucrurile stau diferit. Echipa de management de la Cupertino spera ca recent-promovata simpatie fata de moneda yuan sa contribuie la sporirea vanzarilor de aplicatii si pe aceasta piata si sa-i aduca inapoi numerosii clienti nesatisfacuti.

In acest moment, 20 de banci chineze se afla in discutii oficiale cu Apple pentru a facilita schimbare, venita, esigur, si in avantajul acestor institutii.

#Apple AppStore, #plata AppStore, #Yuan plata AppStore , #Stiri Gadget