Asculta-ti vinilul preferat la primul platan contrabalansat din lume

Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 00:00
2203 citiri
Asculta-ti vinilul preferat la primul platan contrabalansat din lume
Foto: Hammacher Schlemmer

Redescopera placerea de a asculta muzica indragita pe vinil, cu ajutorul primului platan contrabalansat din lume, oferit de Hammacher Schlemmer, companie americana cu 165 de ani de experienta in domeniu.

Producatorii sustin ca melodiile inregistrate pe discurile tale preferate nu s-au mai auzit nicicand atat de bine, multumita inovatiei lor.

Astfel, in timp ce placa dura superioara, pe care este asezat discul de vinil, se roteste in sensul acelor de ceasornic, placa inferioara se roteste in sensul opus, pentru a anula fortele de torsiune, care ar cauza altfel fluctuatii ale vitezei de rotatie, distorsionand sunetul.

Platanul Contrabalansat inglobeaza si alte tehnologii si materiale care il ajuta as fie cat mai silentios si foloseste doua motoare elvetiene DC, monitorizate la fiecare doua rotatii prin senzori care ajusteaza apoi viteza, regland voltajul in timp real.

Noul platan are cel mai redus nivel de zgomot din lume, motiv pentru care a si obtinut premiul Best Sound High Fidelity la Munchen High End, cea mai mare expozitie de profil din lume.

Aparatul costa 28.000 de dolari, adica 21.500 de euro, si poate fi comandat de pe magazinul online Hammacher, unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute din lume.

Avand in vedere ca are putin peste 40 de kilograme, taxele vor reprezenta un procent de 6% din valoarea platanului, adica 1.290 de euro. Daca vrei sa-ti fie livrat in cateva zile, printr-un serviciu expres, vei avea de platit si o taxa suplimentara si trebuie sa iei legatura direct cu cei de la Hammacher Schlemmer pe mail.

Auditie placuta!

#platan contrabalansat Hammacher, #muzica discuri vinil, #platane moderne , #Stiri Gadget