Ce este 3D, high definition si sta pe fata ta?

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 08:01
1183 citiri
Ce este 3D, high definition si sta pe fata ta?
Cea mai tare experienta 3D

Oamenii care vor sa simta la maxim experienta filmelor 3D in propria lor casa, aleg de obicei un televizor din aceasta categorie. Insa cei care nu se multumesc cu atat, trebuie sa stie ca Sony va lansa in curand un casca cu un display tridimensional de inalta definitie.

Personal 3D Viewer are doua mici ecrane care se plaseaza la 1-2 centimentri in fata ochilor. Casca se aseaza pe cap, iar device-ul se conecteaza la o consola de jocuri sau la un player Blu-ray, relateaza The New York Times. Asta este tot. Mai departe, nu trebuie decat sa te relaxezi in timp ce imaginile 3D se vor derula pe o suprafata echivalenta cu cea a unui ecran de cinematograf.

Imaginile proiectate de cele doua ecrane sunt formate de pixeli de marimea unor microni, ce nu pot fi sesizati nici daca iti sunt asezati pe...nas. Echipamentul va ajunge in magazinele din Statele Unite luna viitoare, pentru pretul de 799 de dolari, dupa cum a declarat Charles Speidel, vicepresedintele sucursalei grupul de echipamente audio si video Sony Electronics din San Diego.

Ca si in cazul altor ecrane stereoscopice, fiecare ochi vede o imagine diferita, iar creierul le combina pentru a da iluzia adancimii.

Dispozitivul cantareste aproximativ 400 de grame. Poate fi purtat si de persoanele cu ochelari de vedere si poate fi ajustat astfel incat greutatea sa nu fie suportata doar de nas. Cu toate acestea, cei care au avut norocul sa-l testeze spun ca senzatia este initial deranjanta, dar dispare in momentul in care apar primele imagini. Dupa aceea, esti prea captivat pentru a mai observa...orice.

#gadgeturi 2012, #sony electronics, #gadgeturi video , #Stiri Gadget