CES 2014: Lenovo lanseaza o serie de noi produse, printre care un desktop cu Android

Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 12:12
2064 citiri
CES 2014: Lenovo lanseaza o serie de noi produse, printre care un desktop cu Android

Lenovo isi extinde liniile de produse in cadrul Consumer Electronics Show, eveniment ce se desfasoara in fiecare an la Las Vegas, unde va prezenta mai multe inovatii printre care un laptop "3 in 1", dispozitive destinate conectarii la sursele de continut media si un desktop cu sistem de operare Android.

Consumer Electronics Show este un eveniment anual in care cele mai multe companii isi prezinta noutatile si care stabileste tendintele din piata.

La editia din acest an vor participa peste 3.200 de expozanti - producatori, dezvoltatori si furnizori de tehnologie - fiind asteptati peste 152.000 de vizitatori din peste 150 de tari.

MIIX 2 si ThinkPad 8 extind variantele dispozitivelor detasabile

Noul MIIX 2 are sistem de operare Windows 8.1, designul fiind conceput pentru mobilitate. Versiunea de 10 inci a noului MIIX 2 are o grosime de numai 9,2 mm si o greutate de 580 grame, fiind mai usor de transportat.

MIIX 2 are preturi plecand de la 499 de dolari

Bazata pe un procesor Intel Atom Quad Core, Miix 2 ofera combinatia perfecta intre portabilitate si divertisment, datorita display-ului optionale FHD 1920x1200 sau a celui de baza cu o rezolutie de 1366x768 pixeli si sensibilitate la 10 puncte de atingere, conectivitatii WiFi si optional 3G. Difuzoarele sunt, spatiul de stocare este de 128 GB, caruia i se adauga un slot micro SD.

Modelul are o camera frontala de 720p, 2 MP, precum si una de 5 MP instalata pe partea din spate.

Modelul de 11 inci se concentreaza pe un nivel mai ridicat de performanta datorita procesorului sau (pana la a patra generatie Intel Core i7), spatiului mai mare de stocare de pana la 256 GB SSD si monitorului FHD 1920x1200 IPS 178 grade .

Lenovo MIIX 2 de 10 inci porneste de la 499 USD, iar cel de 11 inci de la 699 USD.

ThinkPad 8 - tableta pregatita pentru business, in trei moduri

ThinkPad 8 este o tableta cu diagonala de 8 inch destinata mediului de business, cu o grosime de 8,8mm si 408 grame.

ThinkPad 8 poate fi folosita in modul Tableta in deplasare, se conecteaza la o tastatura optionala, dock sau monitor pentru modul desktop, si poate fi pusa in modul Cort printr-o simpla pliere a husei.

ThinkPad 8 are ecran WUXGA 1920X1200, care ofera o zona de vizionare cu 25% mai mare decat tabletele de dimensiuni similare. Prevazuta cu Windows 8.1 si suport pentru 10 puncte de atingere, ThinkPad 8 face fotografii cu mare usurinta datorita husei magnetice optionale Quick Shot Cover.

ThinkPad 8 este echipat cu tehnologiile de care companiile au nevoie pentru a avea succes, incepand cu procesorul Intel Bay Trail Quad Core, stocare SSD pana la 64 GB, 3G/4G optional, WiFi si autonomie de o zi, plus posibilitatea de a se conecta prin USB 3.0 la o tastatura vanduta separat. Companiile pot opta de asemenea pentru o varietate de servicii si solutii de suport adecvate nevoilor lor.

Beacon pastreaza continutul media personal la indemana

Beacon Personal Cloud Storage permite utilizatorilor sa stocheze si sa acceseze continutul media de oriunde, folosindu-si smartphone-ul, PC-ul, tableta sau televizorul. Mai usor de folosit decat dispozitivele de stocare de tip NAS, Beacon permite salvarea fisierelor fara fir sau printr-o conexiune USB.

Modelul, prin posibilitatea transferarii automate a imaginilor, permite salvarea automata a imaginilor capturate cu camera telefonului mobil, prin WiFi sau 3G , pentru a pastra o copie pe Beacon.

Beacon ofera o solutie mai personala comparativ cu serviciile de stocare cloud. Fisierele sunt stocate in dispozitiv, care la randul lui se afla chiar in locuinta. Ofera o capacitate de stocare extensibila pana la 6TB si nu exista taxe lunare pentru pastrarea datelor. Transferul datelor catre un dispozitiv mobil are loc impecabil. Beacon este echipat cu procesor Intel Atom dual core si suporta transferul de date prin 3G, WiFi si Ethernet.

Android trece pe ecranele mari

Primul computer Lenovo cu Android, N308, este un desktop AIO accesibil pentru pasionatii de multimedia. La un pret sub 400 dolari, desktopul are un ecran tactil de 19,5 inci si 1600X900 pixeli.

Acesta este echipat cu Android 4.2.2, un procesor Nvidia Tegra 40 quad core, pana la 500 GB spatiu de stocare, o camera web de 720pixeli, WiFi si Bluetooth. Cu o grosime de numai 11,1 milimetri, este usor de mutat prin casa sau birou, ca si cum ar fi o tableta de mari dimensiuni cu tastatura si are o baterie optionala care asigura o autonomie de aproape patru ore.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lenovo CES, #lansare gadget, #expozitie CES , #Stiri Gadget