FOTO 2013, un an bun pentru high tech? Retrospectiva lansarilor

Marti, 31 Decembrie 2013, ora 15:16
1382 citiri
FOTO 2013, un an bun pentru high tech? Retrospectiva lansarilor

Desi sunt multe pareri care considera ca anul 2013 nu a fost unul bun pentru tehnologie, se poate spune ca aceste sunt departe de adevar. Sunt cateva gadgeturi lansate in acest an care contrazic aceasta parere, inovatiile aduse fiind considerata foarte importante de specialistii IT.

Printre aceste gadgeturi se numara terminale mobile cu functii noi, laptopuri, dar si noi concepte.

Google Glass

Google Glass este un gadget care s-ar putea sa nu fie gata pentru publicul larg, dar care demonstreaza unde pot ajunge computerele portabile in viitorul apropiat.

Google Glass se sincronizeaza prin Bluetotth cu telefonul si are un mic ecran prin care utilizatorul poate verifica informatiile accesibile sau poate folosi motorul de cautare. Versiunea finala va fi lansata in 2014.

Pebble smart watch

Pebble a fost unul dintre cele mai de succes proiecte. Acest gadget a demonstrat ca oamenii sunt interesati de smart watch-uri care se pot sincronica cu telefonul si care aqtrage antentia utilizatorului asupra mailurilor si mesajelor primite.

Pebble este compatibil cu iPhone si terminalele cu Android. De la lansarea acestuia, la inceputul anului, multe alte companii, printre care si Ssamsung, au incercat sa se impuna pe acest segment nisa.

MacBook Air (2013 Edition)

Noul Apple MacBook Air arata ca si modelul vechi, la exterior, insa la interior este diferit, ceea ce conteaza.

Ultimul model MacBook Air are in dotaare noul procesor Itel Haswell, care este foarte rapid, fara sa foloseasca multa energie electrica. Ca exemplu, un model de 13 inch poate fi folosit pana la 12 ore inainte de reincarcare.

HTC One

Principalul produs din gama celor de la HTC este One, care demonstreaza potentialul de care se bucura si sistemul de operare Android.

Daca majoritatea teklefoanelor cu sistem de operare Andoird aveau carcasa din plastic, acest model este din metal. Favoritul multor jurnalisti, modelul a creat un standard la care modelele de top ale principalilor competitori inca nu ajung.

Moto X

Moto X este primul model de top lansat de Motorola dupa ce a fost cumparata de google. Nu surprinde faptul ca este unul dintre cele mai bune terminale dotate cu sistem de operare Android.

Ce face Moto X inovativ sunt functiile foarte utile incluse pe acest model, cum ar fi aceea care permite vizualizarea rapida a cate mesaje de pe Facebook, e-mailuri sau SMS-uri asteapta sa fie citite.

Chromebook Pixel

Chromebox Pixel este cel varful de lance al liniei de laptopuri a celor de la Google. Carcasa este de metal iar ecranul tactil este foarte senzitiv.

Acest model demonstreaza potentialul sistemului de operare Chrome, dezvoltat de Google, pentru computere.

iPhone 5S

iPhone 5S este primul smartphone care are un senzor prin care recunoaste amprenta digitala a aproprietarului.

Senzorul, numit de Appple Touch ID, este amplasat pe butonul principal al terminalului. Pentru deblocare, tot ce trebuie sa faca utilizatorul este sa puna degetul pe senzor. Nu mai este nevoie de parola.

Fitbit

Noul tracker al celor de la FitBit, force, este cel mai bun gadget din aceasta categorie. Este mic si nu deranjeaza popsesorul.

Pe langa design, acesta are un soft pentru telefon care contorizeaza numarul de pasi, somnul si chiar si caloriile.

Kindle Fire HDX

Noua tableta a celor de la Amazon, Kindle Fire HDX, este o alegere ideala daca utilizatorul se bazeaza pe serviciile Amazon.

Adevarata noutate este serviciul "Mayday", prin care utilizatorul poate lua legatura cu un reprezentant al companiei. Acest serviciu poate invata utilizatorul sa foloseasca tableta si poate evita un drum la magazin.

#Gadget inovatii, #inovatii 2013, #noutati gadget , #Stiri Gadget