FOTO Cum pot fi identificate produsele contrafacute

Luni, 30 Decembrie 2013, ora 15:30
4455 citiri
FOTO Cum pot fi identificate produsele contrafacute

Odata cu sezonul cadourilor, tot mai multe produse de top sunt falsificate in incercarea unora de a castigat cat mai multi bani cu cat mai putin efort.

Din pacate, aceste produse contrafacute se bucura de mult succes, si nu doar in Romania.

Conform organizatiei Counterfeit Report, anual se vand produse contrafacute de 700 de miliarde de dolari.

Cei care vor sa profite de oportunitatile aparute in piata trebuie sa invete sa identifice falsurile. Sunt multe indicii care arata ca produsul nu este original, chiar daca este, de multe ori, identic cu originalul. Totusi, materialele folosite pentru aceste produsele contrafacute sunt inferioare calitativ, iar uneori sunt chiar periculoase.

In prezent, printre cele mai "falsificate" produse se numara noile terminale Apple, iPhone 5C si 5S.

Adaptorul USB Apple

Unul dintre produsele care au atras atentia "falsificatorilor" sunt adaptoarele USB Apple. Pentru a fi siguri ca produsul este original, trebuie verificata textul postat pe partea inferioara. Pe cele originale scrie "Designed by Apple in California"

Pe cele contrafacute, acest text este schimbat. Uneori apare scris "Designed in China in California", sau este schimbat numele companiei in "Abble". De asemenea, textul nu este scris corect, dese ori aparant "designd".

iPhone, printre cele mai contrafacute produse

Cel mai simplu mod de a verifica daca un iPhone nu este contrafacut, este compararea cu unul care este real. Cele false au greseli de text, logo-uri amplasate eronat, culori care nu sunt similare cu cele ale originalului.

De exemplu, un iPhone 4 poate arata ca fiind real, iar ambalajul poate fi "un fals perfect".

Totusi, trebuie verificate inscrisurile de pe terminal si cutie, care trebuie sa fie identice. De exemplu, aceeasi serie trebuie sa fie si pe cutie, si pe terminal.

Xbox, alt produs vizat de "falsificatori"

Consola Xbox este un alt produs in vizorul "falsificatorilor", iar cumparatorul trebuie sa verifice, de exemplu, textele scrise pe ambalaj si consola.

Una dintre greselile des intalnite textul care spune "for X-360", in loc de "Microsoft".

Un alt indiciu care arata ca produsul este falsificat sunt greselile gramaticale, printre cele mai des intalnite fiind si "bafore".

#gadget contrafacere, #gadget fals, #falsificare terminale , #Stiri Gadget