Google TV, un "esec" de peste 100 de milioane de dolari

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 21:20
1476 citiri
Google TV, un "esec" de peste 100 de milioane de dolari

Google TV, un concept care presupune "televiziunea hybrid", conectata la internet, s-a dovedit a fi un esec extrem de costisitor, in conditiile in care prblemele initiale, intampinate anul trecut, la lansarea din SUA nu au fost nici pana acum remediate.

Logitech, unul dintre partenerii Google care a contribuit la formarea Google TV, a anuntat, vineri, cat de mari sunt costurile pentru produs, noteaza Tech Crunch.

"Problemele ne-au costat mai mult de 100 de milioane de dolari din profitul operational", sustine Guerrino De Luca, presedintele consiliului executiv si actualul CEO al Logitech.

El a explicat ca Google TV a fost lansat cu "un software incomplet si nepotrivit cu asteptarile consumatorilor, in afara de faptul ca avea dificultati cu livrarea continutului multimedia".

Cu alte cuvinte, pur si simplu nu era pregatit sa fie folosit in perioada prime-time.

Greseala majora facuta de Logitech consta in faptul ca s-a angajat sa contruiasca un numar foarte mare de astfel de dispozitive, pentru ca se asteptau ca interesul consumatorilor sa sporeasca vanzarile.

Google TV a fost conceput ca o platforma care sa uneasca Internetul cu televiziunea traditionala.

Platforma pune la dispozitia utilizatorului atat toate canalele si emisiunile pe care la urmareste in mod obisnuit, cat si intregul Web, care va putea fi accesibil de acum direct de pe televizor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google tv, #probleme Google TV , #Stiri Gadget