GoPro are concurenta! S-a lansat Polaroid Cube, camera care costa doar 99 dolari

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 08:17
2549 citiri
GoPro are concurenta! S-a lansat Polaroid Cube, camera care costa doar 99 dolari

Polaroid revine in forta pe piata aparatelor de fotografiat, lansand o noua camera miniaturala, cubica, cu care face concurenta gadgeturilor GoPro. Pretul camerei este de doar 99 de dolari, insa specificatiile ei nu se reflecta in pretul foarte mic, fiind considerata una dintre cele mai bune si moderne produse de profil.

Pe 23 septembrie 2014, Polaroid a lansat pe piata Cube - o camera video de actiune HD, miniaturala, comercializata in America la pretul de doar 99 de dolari. Compania incearca sa concureze pe acest segment de piata cu gadgeturile similare de la GoPro si are toate sansele sa reauseasca, daca se ia in considerare faptul ca pretul acestora din urma sunt de 3-4 ori mai mari decat noul produs de la Polaroid, scrie BusinessWeek.

Polaroid Cube: design

Pentru designul minigadgetului, Polaroid a apelat la grupul Ammunition, al carui fondator, Robert Brunner, fost angajat la Apple, este responsabil si pentru designul castilor de urechi Beats sau sistemului mobil de plata Square.

Noua camera de la Polaroid este creata sub forma unui cub cu latura de 3.5 cm din designul caruia lipsesc elementele metalice si display-ul digital. Este mai degraba un cub, cu colturile usor rotunjite, realizat dintr-un material cauciucat rezistent la apa si la impactul cu solul. Este disponibila in mai multe nuante: negru, bleu si rosu .

Micuta camera de la Polaroid este adresata unui segment de piata variat. Poate fi utilizata cu succes de fotografi amatori, profesionisti, dar si de copii mici, datorita specificatiilor tehnologice moderne, dar si a usurintei cu care poate fi manevrata.

Polaroid Cube: specificatii

Specificatiile camerei Cube de la Polaroid nu sunt numeroase, insa sunt destul de performante pentru pretul modic cu care este comercializata.

Spre deosebire de gadgetul de la GoPro, Cube nu poate fi activat de la distanta cu ajutorul unei telecomenzi. Cu toate acestea, noul gadget de la Polaroid sta destul de bine la capitolul specificatii, avand in vedere dimensiunile reduse ale acestuia. Dispune de un unghi de vizualizare de 120 de grade si poate filma HD la 640x580 p sau 1280x720 p.

Camera are o rezolutie foto de 5 mp. Fotografiile sunt realizate prin apasarea unui buton situat deasupra camerei. Dubla apasare a butonului tranforma aparatul foto in camera video si da startul inregistrarii imaginilor.

Microcardul USB pentru incarcarea dispozitivului si pentru descarcarea videoclipurilor este ascuns in spatele gadgetului, de o usita care se desurubeaza cu ajutorul unei monede.

Tot in spatele camerei, exista pozitionat si un comutator care permite schimbarea rezolutiei de la 720p la 1080p si invers. La capitolul rezolutie, gadgetul de la Polaroid este identic cu cel de la GoPro, ambele oferind si o rezolutie intermediara de 960p. Gadgetul este rezistent la apa si permite inregistrarea imaginilor subacvatice, putand fi scufundat pana la maximum 2 m.

Polaroid Cube pierde la capitolul performanta sau specificatii in fata gageturilor GoPro, dar castiga teren la capitolul confort. Camera este dotata cu un magnet pe latura inferioara, putand fi atasat de orice obiect de metal - ghidon, bicicleta etc. - fara necesitatea unor accesorii suplimentare.

#Polaroid Cube, #GoPro, #aparate fotografiat, #camere foto, #camere foto ieftine , #Stiri Gadget