HTC avertizeaza: vanzarile vor scadea, de sarbatori

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 19:40
1110 citiri
HTC avertizeaza: vanzarile vor scadea, de sarbatori

Vanzarile HTC pentru trimestrul patru vor scadea sub valorile intregistrate in trimestrul anterior si sub estimarile facute de analisti, avertizeaza oficialii HTC.

Estimarile facute de compania care ocupa locul 5 in lume pe segmentul productiei de smartphone infatiseaza un profit in scadere, pana la 125-135 miliarde de euro, de la 135,8 miliarde de euro, inregistrat in T3, scrie Fox Business.

In plus, HTC estimeaza ca livrarile vor scadea pana la 12-13 milioane de unitati de la 13,2 milioane in cel de-al treilea trimestru.

Aceasta scadere se va datora competitiei cu Samsung si Apple care au captat complet atentia publicului.

Previziunile HTC sunt intampinate cu scepticism pe piata de smarpthone, unde analistii estimau o crestere de 21 de procente in T4, raportat la T3.

Asteptarile aveau la baza livrari de pana la 17,2 milioane de telefoane din partea HTC, potrivit unui sondaj publicat de reuters la inceputul acestei luni.

HTC, care in cativa ani a evoluat pana la pozitia numarul 5 in topul celor mai mari producatori de dispozitive smartphone din lume, va pierde in aceste conditii cota de piata in fata Apple si Samsung pentru vanzarile din sezonul de iarna, spun analistii.

#vanzari HTC, #competitie HTC Apple, #vanzari sarbatori smartphone , #Stiri Gadget