Iata cele mai noi camere foto numai bune de luat in vacanta

Vineri, 02 Mai 2014, ora 00:00
1932 citiri
Iata cele mai noi camere foto numai bune de luat in vacanta
Foto: Direct Holidays

Daca in vacanta de vara sau la sfarsit de saptamana vrei sa-ti petreci timpul pe plaja, sa faci miscare la munte ori intr-un parc de aventura, trebuie sa ai la tine o camera foto rezistenta, proiectata special pentru activitati in aer liber.

N-ai vrea sa-ti scape din mana telefonul, in varf de munte, ori sa-l umpli de nisip si sa-l uzi la mare. Nici aparatul tau profesional nu merita un asemenea tratament.

Daca nu vrei sa stai cu grija, ia cu tine o camera foto subacvatica, rezistenta la socuri si la murdarie, dar care iti poate oferi si imagini de calitate.

Business24 iti recomanda doua astfel de camere foto numai bune de luat in drumetie, cele mai noi si mai performante de pe piata:

Camera Canon Powershot D30

Una dintre acestea este camera compacta Canon Powershot D30, care poate surprinde imagini foto si sa filmeze in apa, sau in conditii mai putin bune pentru o camera obisnuita.

Sursa foto: Canon

Powershot D30 rezista pana la o adancime de 25 de metri, deci poate fi folosita si de scafandri. In plus, camera poatte suporta socul unei caderi de la doi metri inaltime.

Pe langa aceste caracteristici mai putin intalnite la o camera foto obisnuita, modelul poate rezista la temperaturi cuprinse intre -10 si +40 de grade Celsius.

Sursa foto: Canon

Powershot are un senzor CMOS cu rezolutie de 12.1MPix, un sistem de focalizare in noua puncte, si zoom 5x. Aici se adauga o deschidere a diafragmei F3.9-F4.8, un ecran de 3 inchi si GPS. Modelul poate filma la rezolutii si nu are modul Wi-Fi.

Pretul modelului variaza in jurul a 1.400 de lei.

Olympus TG-3, o camera "dura"

O alta camera care poate rezista cu succes unei vacante de 1 mai este Olympus TG-3, care rezista in apa pana la adancimea de 15 metri.

Sursa foto: Olympus

Modelul suporta presiunea unei greutati de 100 de Kg, socul unei caderi de la circa doi metri inaltime si este sigilata impotriva prafului.

Olympus TG-3 are patru moduri de fotografiere, respectiv "Microscope Mode", "Microscope Control Mode", "Focus Stacking Mode" si "Focus Bracketing Mode", fiind considera de multi specialisti mai performant decat modelul anterior din aceasta serie.

Sursa foto:Olympus

De remarcat si un mini-blitz, care este asezat in jurul lentilei, precum si alte accesorii ca lentilele tele-photo si wide-angle. Olympus TG-3 are senzor BSI CMOS de 16 Megapixeli, un procesor TruePic VII, ecran tactil de 3 inchi, zoom optic 4x, conexiune Wi-Fi si GPS.

Acest model Olympus are un pret situat in jurul a 1.800 de lei.

Daca vrei doar sa stai linistit la plaja si sa ai niste poze minunate, la finalul vacantei, iti recomandam o camera foto mai putin "dura", dar mult mai "inteligente":

Samsung Galaxy NX, camera foto cu Android

Dupa ce Samsung ne-a obisnuit cu sistemul de operare Android cu ajutorul smartphone-urilor sale, a lansat si o camera foto mirrorless cu acest sistem de operare, Galaxy NX.

Acest sistem de operare este deja cunoscut de foarte multi, experienta castigata pe un smartphone facand utilizarea unui model DSLR mai usoara.

Sistemul de operare Android 4.1, care face utilizarea modelului destul de simpla, permite instalarea multor aplicatii din Google Play, ca pe orice smartphone cu acelasi sistem de operare.

Sursa foto: Samsung

Aceasta camera are memorie interna de 16GB, care poate fi extinsa pana la 64 GB cu un card microSD. Pe langa acestea, are si conectivitate WiFi si Bluetooth 4.0, pentru transferul fisierelor, precum si modul GPS.

Din punct de vedere al detaliilor tehnice, Galaxy NX are senzor de imagine 20,3 megapixeli si un ecran de 4,8 inchi, care este protejat cu Gorilla Glass.

De asemenea, are conexiune la retea 4G LTE Cat3 si 3G, un procesor quad core la 1,6 Ghz, accelerometru, senzori geomagnetic, proximitate, gyro si RGB Light, precum si un blit incorporat. Functiile incluse sunt Samsung Link, Samsung ChatON, S Voice, S Translator Trip Advisor si Photo Suggest.

Modelul are un pret de aproximativ 6.000 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#camere foto, #vacanta 1 mai, #fotografii vacanta, #camera foto rezistenta, #camera foto subacvatica , #Stiri Gadget