Microsoft Xbox Kinect, de la jocuri video, la salvat vieti

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 08:23
1712 citiri
Microsoft Xbox Kinect, de la jocuri video, la salvat vieti

Microsoft va dona mai multe sisteme Xbox Kinect unor unitati militare americane din Afganistan. Sistemele vor fi folosite pentru diagnosticare si pentru recuperarea soldatilor raniti in timpul interventiilor militare.

Xbox Kinect este un sistem care faciliteaza controlul jocurilor video exclusiv prin gesturi, miscari si comenzi vocale. Xbox Kinect, care costa aproximativ 150 dolari, elimina necesitatea unui controller, cu fir sau wireless.

Tehnologia isi gaseste adesea alte intrebuintari decat scopul pentru a fost creata,asa cum se intampla si cu Xbox Kinect, care poate fi folosit in prezent si de catre doctori, pentru operatii complicate sau pentru diagnosticare precisa.

Xbox Kinect poate salva vieti

Xbox Kinect este folosit de catre doctori pentru a determina cand poate reveni pe teren un militar ranit sau pentru a analiza radiografii ale oaselor rupte sau alte rani suferite in cadrul interventiilor militare.

Microsoft va dona sisteme Xbox Kinect in cadrul a patru unitati medicale militare din Afganistan, potrivit futurefed.com. Sistemele vor fi folosite pentru recuperarea soldatilor.

Videoclipul de mai jos arata cum se poate transforma Kinect, de la o simpla interfata de jocuri video la o unealta cu ajutorul careia se pot salva vieti.