Primul maraton de gaming si fapte bune din Romania: Nexus a strans peste 11.000 de euro pentru HOSPICE Casa Sperantei

Miercuri, 20 Februarie 2019, ora 12:51
4365 citiri
Primul maraton de gaming si fapte bune din Romania: Nexus a strans peste 11.000 de euro pentru HOSPICE Casa Sperantei

Comunitatea de gameri din Romania a strans, in weekend, peste 11.000 de euro pentru o cauza caritabila. Eveniment in premiera in Romania, maratonul de gaming si fapte bune organizat de Nexus-2 pe 16 februarie a avut drept cauza beneficiara HOSPICE Casa Sperantei si sustinerea serviciilor de ingrijire paliativa oferite gratuit de fundatie.

Organizatorii au pregatit o zi de sambata plina de surprize pentru fanii sporturilor electronice. De-a lungul zilei, peste 350 de persoane au fost prezente la sediul Nexus, la primul maraton de gaming caritabil.

Pasionatii de gaming, dar si profesionistii care au vrut sa faca in acelasi timp si o fapta buna au participat la competitiile de PUBG, FIFA 19 si Mortal Kombat XL. Fiecare joc a avut regulamentul sau si propriile premii din partea partenerilor Nexus.

Totodata, un stream caritabil a fost organizat direct din camera de Bootcamp Nexus Gaming, de unde s-au alaturat streameri precum Ovidiu "Ovvy" Patrascu, Dani "CipFlixTV" Vancu, Gheorghe "Skaaro" Stamate, Marius "Brosh" Tanase, Caraba "SpeezyX9", Dan Sebastian "NVY" Borza, Paul "Werty" Bolog, Costin "jaxi" Vrinceanu, Antonia "Nuckle" Haralambie.

Cosmin Nedelcu (Micutzu), invitat special al evenimentului, s-a alaturat streamerilor pentru un joc amical cu Ovidiu "Ovvy" Patrascu, campionul mondial la FIFA.

In total, peste 8.500 de persoane au urmarit pe parcursul zilei streamul caritabil, unde au avut posibilitatea de a face donatii pentru HOSPICE.

Din vanzarea biletelor si din donatiile de pe stream, Nexus a strans peste 11.000 de euro pentru HOSPICE Casa Sperantei. Cu ajutorul acestei sume, HOSPICE poate asigura gratuit pentru pacientii copii si adulti care infrunta o boala incurabila 60 de zile de internare in unitatile cu paturi ale organizatiei, 70 de vizite la domiciliul pacientilor si aproape 200 de participari in centrele de zi.

"Ce s-a intamplat in weekend a fost mai mult decat un maraton de gaming si fapte bune, a fost o zi in care fiecare euro donat a insemnat entuziasm general, o zi in care tinerii au intrebat responsabil ce inseamna paliatia si ce se intampla cu banii lor, o zi in care o comunitate intreaga a facut bine cu multa, foarte multa bucurie. Le multumim tuturor celor care au contribuit si au demonstrat inca o data ca TeamHOSPICE nu este doar despre sporturile clasice, este despre solidaritate, implicare si despre a face bine acolo unde e atat de mare nevoie", a declarat Mirela Nemtanu, CEO HOSPICE Casa Sperantei.

"Implicarea sociala poate fi un liant puternic intre oricine si orice domenii si iata ca o cauza puternica a fost liantul intre sportul electronic si sportul traditional. A fost un eveniment pilot pentru toata lumea si suntem incantati de succesul pe care l-a avut si recunoscatori tuturor celor care au contribuit la aceasta reusita. Pentru jucatorii tineri, in particular, este important sa invete despre implicare si responsabilitate sociala si ca pot face bine in cele mai diverse moduri, chiar si atunci cand se joaca la calculator, de aceea ne gandim deja la urmatoarea editie si cum putem creste acest eveniment", a subliniat Alexandru Ion, Managing Partner la Nexus Gamer Pub.

Pentru a incuraja participarea la primul maraton de gaming caritabil, partenerii de la Nexus au gandit, alaturi de producatorii de hardware din industrie, un sistem de premii prin care a fost rasplatita implicarea sociala. In cadrul evenimentului, a fost construit un PC ultra-performant, daruit de Nexus celui mai generos donator (2.800 euro donati pe stream).

Despre HOSPICE Casa Sperantei

HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania si cea mai mare fundatie din tara care ofera gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

Organizatia are doua spitale cu servicii integrate, in Brasov si Bucuresti, echipe mobile in patru orase - Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti, sase sedii destinate oferirii de ingrijire paliativa si educatie si peste 100 de paturi pentru internare si activitati adiacente, destinate ingrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. In 2019, HOSPICE va inaugura centrul socio-medical de la Adunatii Copaceni, primul din Romania destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile.

HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. In cei 27 de ani de existenta, HOSPICE a adus alinare si speranta pentru peste 30.000 de copii si adulti cu boli incurabile, cat si familiilor acestora.

Poti sprijini pacientii HOSPICE si cauza ingrijirii paliative cu o donatie (https://www.hospice.ro/doneaza/).

Pentru mai multe informatii, accesati www.hospice.ro. Ne gasiti pe Facebook si pe Instagram, iar pe Youtube puteti afla povestea HOSPICE si istoria ingrijirii paliative in Romania.

Pentru ca toate serviciile oferite de HOSPICE sunt gratuite, ne bazam pe sprijinul si pe implicarea comunitatii - iar in aceasta perioada cea mai la indemana modalitate este redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit, platit deja statului, catre HOSPICE, fara niciun cost suplimentar.

#eveniment gamming, #eveniment caritabil Nexus , #Stiri Gadget