Retailerii incep sa accepte plati cu monede digitale. Cat valoreaza un Bitcoin in lei

Marti, 02 Decembrie 2014, ora 10:18
4694 citiri
Retailerii incep sa accepte plati cu monede digitale. Cat valoreaza un Bitcoin in lei
Foto: Magain F64

F64, cel mai mare magazin foto-video, a introdus pe piata din Romania plata prin Bitcoin, cel mai nou si mai popular sistem de plata electronica.

F64 reuseste astfel sa vina in intampinarea nevoilor clientilor care deja au inceput sa foloseasca Bitcoin la cumparaturi.

"Bitcoin", denumit si "moneda digitala", este un sistem de plata electronica descentralizat care se bazeaza pe criptografie si algoritmi matematici pentru a nu permite falsificarea sumelor sau urmarirea utilizatorilor.

Marele avantaj al Bitcoin este descentralizarea care inseamna ca nicio entitate terta nu controleaza fluxul de bani. Bitcoinul este obtinut prin "minare", adica rezolvarea unor ecuatii prin care sunt generati bani noi.

Odata cu implementarea sistemului de plata prin Bitcoin, F64 anunta si o campanie de reduceri pentru clienti.

Pana pe 3 decembrie 2014, acestia trebuie sa surprinda "spiritul national" intr-o poza, sa o incarce online si vor fi premiati cu un Bitcoin (aproximativ 1.300 de lei) pentru cumparaturi. Sub hashtag-ul "#1DecembriecuF64", clientii vor avea ocazia sa prezinte Romania asa cum o vad ei, dar mai ales cum vad spiritul national. Jurizarea se va desfasura intre 4 si 9 decembrie, iar pe 10 decembrie clientul castigator va fi premiat cu un Bitcoin. La finalul competitiei, vor fi selectate 18 fotografii si vor fi publicate pe pagina de Facebook a F64.

#plata bitcoin, #Bitcoin lei, #cat valoreaza Bitcoin, #magazine plati Bitcoin , #Stiri Gadget