Smartwatch, un segment tot mai atractiv. Noi modele vor fi lansate la CES 2014

Marti, 31 Decembrie 2013, ora 11:56
2403 citiri
Smartwatch, un segment tot mai atractiv. Noi modele vor fi lansate la CES 2014

Britanicii de la Archos se pregatesc sa lanseze o serie de noi produse saptamana viitoare la Consumer Electronics Show din Las Vegas, printre acestea numarandu-se si un smartwatch.

Noul model al Archos, cu un design mai suplu, pare inspirat de modelul celor de la Pebble, insa pretul este mult mai mic comparativ. Daca smartwatchul Pebble are un pret in jurul a 150 de dolari, britanicii au anuntat ca acesta va costa sub 50 de lire sterline (circa 83 de dolari).

Pebble este, deocamdata , liderul acestui segment de piata, cu vanzari de circa 300.000 de unitati.

Smartwatch sunt utilizate, in prezent, ca extensii ale telefoanelor mobile, furnizand utilizatorului atentionari despre SMS, apeluri, e-mail primite, dar si informatii din retelele sociale. De asemenea, pot fi folosite si pentru fitness.

Segmentul smartwatch este de interes pentru multe companii, printre acestea numarandu-se Sony, Samsung si Qualcomm. Multe companii sunt asteptate sa lanseze astfel de produse la CES.

Pe langa acest smartwatch, Archos a anuntat si o serie de noi echipamente "inteligente" pe care le va lansa la CES.

Principalul produs este o tableta de 7 inch cu sistem de operare Android, Smart Home Tablet, care poate "comanda" o multime de echipamente din locuinta. De exemplu, tableta poate fi folosita sa activeze camerele de supraveghere sau sa porneasca sistemul de iluminare. Aceasta tableta poate primi informatii atat de la terminale cu Andoid, cat si cu iOS.

In noua serie de produse mai este inclusa si o statie meteorologica, prin care sunt furnizate, pe tableta, informatii despre temperatura, umiditate si chiar despre gradul de poluare al atmosferei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#smartwatch companie, #lansare model, #terminale mobile , #Stiri Gadget