Tabletele, mai cautate decat laptop-urile. In 2014 vor avea 50% din piata PC-urilor

Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 18:37
1925 citiri
Tabletele, mai cautate decat laptop-urile. In 2014 vor avea 50% din piata PC-urilor
Sursa foto: cnmeonline.com

Tabletele vor depasi anul viitor laptop-urile, ca numar de unitati vandute pe piata mondiala, reiese dintr-un studiu realizat de compania de analiza Canalys.

Vanzarile de PC-uri, categoria unde sunt incluse tabletelem laptop-urile si desktop-urile, din trimestrul al treilea au crescut cu 18%, desi vanzarile de desktop-uri si lapotop-uri a continuat sa scada.

Tabletele au ajuns la o cota de 40% din totalul vanzarilor mondiale dinal treilea trimestru al anului, cu mai putin de o jumatate de milion de unitati in spatele lapotop-urilor.

Tabletele, 50% din piata PC-urilor

Tabletele, laptop-urile si descktop-urile sunt incluse in categoria PC

Conform estimarilor Canalys, anul viitor tabletele vor controla 50% din piata de PC-uri, notebook-urile 33%, iar desktop-urile restul de 17%. Principalii competitori de pe acest segment vor vor ramane Apple si Samsung, iar Android va fi instalat pe cele 65% dintre tabletele vandute. Microsoft, conform estimarilor Canalys, ar putea ajunge la o cota de 5% pe segmentul tabletelor, ca sistem de operare.

Tabletele vor continua, si in anii urmatori, sa domine piata PC-urilor, estimarile aratand ca anul viitor vor fi vandute 285 de milioane de tablete, urmand ca volumul sa se apropie de 400 de milioane in 2017, mai exact, va ajunge la 396 milioane de unitati.

In acelasi timp, Apple si Samsung se vor mentine in fata competitorilor, pe termen mediu, insa vor trebui sa faca fata unor presiuni in crestere, concurenta pe acest segment fiind in crestere odata cu aparitia de noi producatori.

#tablete PC, #piata tablete, #laptop desktop , #Stiri Gadget