Tintag: Doi antreprenori clujeni au lansat un dispozitiv pentru localizarea obiectelor pierdute

Miercuri, 27 August 2014, ora 11:25
2012 citiri
Tintag: Doi antreprenori clujeni au lansat un dispozitiv pentru localizarea obiectelor pierdute

Doi tineri antreprenori din Cluj au lansat la nivel international Tintag, un dispozitiv pentru localizare reincarcabil foarte eficient in localizarea obiectele pierdute, ratacite sau furate.

Avand doar cativa centimetri, Tintag este usor de atasat de orice obiect - de la chei, poseta, valiza, chiar si la zgarda animalului de companie. Dispozitivul are si o aplicatie mobila pentru iOS si Android, care ii indica utilizatorului in timp real unde se afla obiectul supravegheat.

Odata atasat dispozitivul si instalata aplicatia in caz ca utilizatorul nu isi gaseste un obiect monitorizat activeaza din aplicatie dispozitivul. In acest moment aplicatia iti indica distanta si directia pana la obiectul respectiv. In plus dispozitivul atasat de obiectul respectiv incepe sa sune (asemenea unui telefon mobil) pentru ca acesta sa poata fi gasit mai usor.

In cazul in care un obiect monitorizat iese din raza de actiune standard a antenei bluetooth, dispozitivul atasat de acesta va comunica cu orice telefon mobil ce intra in raza sa de actiune si care are instalata aplicatia mobila Tintag.

Ce inovatii aduce Tintag?

Tintag este singurul dispozitiv din lume de acest gen cu baterie reincarcabila - dupa o singura incarcare el poate functiona inca 4 luni. Restul dispozitivelor similare impun inlocuirea bateriei sau pur si simplu cumpararea unui nou dispozitiv. Ca urmare e mult mai comod si mai economic.

De asemenea, are imbunatatita performanta antenei bluetooth. Daca dispozitivele traditionale au raza de actiune de maxim 50 de metri, Tintag "bate" pana la 100 de metri distanta. In plus, dispozitivul atentioneaza utilizatorul atat sonor cat si vizual prin intermediul unui LED.

Totodata atunci cand sa zicem dispare un portofel sau animalul de casa e important ca ambii soti sa fie anuntati. In acest caz acelasi dispozitiv Tintag poate semnaliza mai multe telefoane in acelasi timp (al sotului si al sotiei) pe cand majoritatea dispozitivelor concurente pot comunica doar cu un singur telefon.

In plus, dispozitivul va avea inscriptionat un cod unic prin care cine gaseste produsul cu Tintag atasat poate lua legatura cu proprietarul.

Gadgetul are incluse servicii complementare de localizare. Odata incarcatorul bateriei va servi ca hotspot, ceea ce va creste foarte mult raza de acoperire.

Cei doi isi propun sa stranga 50.000 de dolari printr-o campanie de crowdfunding

"Dupa cca un an de dezvoltare si testare, vom lansa o in 8 septembrie o campanie de crowdfunding pe indiegogo.com in care ne-am propus sa strangem 50.000 de dolari din pre-comenzi. Aceasta campanie va fi un foarte bun indicator al capacitatii pietei de profil si al performantelor produsului nostru", a spus Alexandru Chis, co-fondator Tintag.

"Dupa ce vom fi trecut de acest pas, atunci urmeaza provocarea pentru productia in masa si distributia la nivel international. Dar noi suntem foarte increzatori - avem un produs pe care-l consideram foarte competitiv.

#tintag gadget, #tintag crowdfunding , #Stiri Gadget