Top tablete lansate in 2013. Ce cumperi in 2014?

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 00:00
4272 citiri
Top tablete lansate in 2013. Ce cumperi in 2014?

De la tablete romanesti accesibile ca pret, pana la tablete ce pot concura cu usurinta cu iPad, anul 2013 a adus o multime de lansari pe acest segment.

Business24 iti prezinta o lista cu cele mai populare modele lansate in 2013, ce ar putea fi o investitie inteligenta in 2014.

Allview deschide lista

Brasovenii de la Allview au adus pe piata mai multe modele, dintre care unul , Viva Q7 Life, are procesor quad-core si care a obtinut peste 20.000 de puncte la testul AnTuTu Benchmark.

Viva Q7 Life pastreaza caracteristicile gamei Viva, iar procesorul Quad Core de 1 GHz face fata cu usurinta nevoilor de browsing si multitasking.

Odata cu evolutia jocurilor catre segmentul 3D, care au devenit printre cele mai cautate, cerintele din punct de vedere hardware au crescut. Cu aceasta tableta pot fi rulate jocuri 3D fluent, datorita procesorului grafic din dotare, ceea ce o recomanda utilizatorilor interesati de distractie. In acelasi timp, capacitatea de stocare poate ajunge la 32 de GB, putand fi extins prin SD card.

Pa langa design-ul atragator, un raport excelent calitate-pret recomanda aceasta tableta, fiind printre cele mai accesibile modele cu procesor Quad Core.

Testete AnTuTu Benchmark, unde Viva Q7 Life a obtinut peste 20.000 de puncte, o plaseaza in topul superior in ceea ce priveste raportul performanta/pret.

AnTuTu Benchmark este una dintre cele mai importante aplicatii cu ajutorul careia se testeaza performantele hardware ale device-urilor Android.

Modelul are inclusa functia Dual Display, care, prin conectarea device-ului, prin adaptorul Smart2 View, la un televizor care are port HDMI, permite urmarirea cu ajutorul player-ului 4 K din dotare, a doua continuturi diferite, cum ar fi un film pe televizor si o alta aplicatie, un messenger de exemplu, pe ecranul tabletei.

E-Boda are un model pentru business

La randul lor, si cei de la E-Boda au adus noi modele pe piata, pentru o pozitie cat mai buna, acoperind mai multe segmente.

Unul dintre modelele, Revo R85, cu display IPS de 7,85 inch, procesor Cortex A9 Quad Core de 1,6 Ghz, memorie RAM de 1 GB si procesor grafic Quad Core, permite si prezentari de business.

Carcasa din aluminiu are o grosime de numai 8,9 milimetri a obtinut un scor de 18.209 in benchmark-ul AnTuTu. Modelul permite rularea simultana a patru clipuri video la rezolutie maxima si are sistem de operare Android 4.2.

Pe langa tehnologia IPS, care permite utilizatorilor sa parcurga e-mailuri, documente, ziare, reviste sau carti electonice, acest model are aplicatia Documents to Go preinstalata, care poate fi folosita pentru citirea si editarea de documente de tip PDF, PPT, DOC sau XLS, direct de pe ecranul tabletei sau prin conectarea unei tastaturi.

Pentru a putea urmari un film, de exemplu, la HDTV, acest model are inclusa functia Wi-Fi Display. Deci televizorul poate fi folosit ca si monitor extern pentru tableta Revo 85, facilitand si prezentarile de business.

Evolio, tableta cu rezolutie 1280x800

Un alt producator roman, Evolio, nu s-a lasat asteptat, si in acest an a lansat mai multe modele de tablete, cel mai recent fiind X7, cu rezolutie de 1280x800, una dintre cele mai ridicate din piata.

Modelul se numarat printre cea mai performante tableta cu diagonala de sapte inch produsa de producatorii locali de tablete. Ecranul are la baza tehnologia IPS Super HD, si o densitate de 216 ppi.

Caracteristicile superioare ale ecranului si ale celorlalte componente recomanda tableta X7 pentru vizionarea de videoclip-uri si filme la cea mai inalta calitate.

Pe langa o memorie memorie interna de 8 GB, X7 spatiul de stocare al acestei tablete poate fi extinsa cu 32 GB cu un card Micro SD. Modelul are un GB memorie RAM, iar conectivitatea poate f realizata prin bluetooth, prin modem extern 3G sau prin Wi-Fi.

Noi modele aduse in Romania

Concurenta pe piata globala s-a accentuat in acest an, datorita consumatorilor care prefera modelele cat mai portabile. Principalii competitori au incercat sa aduca noi modele care sa surprinda publicul, pentru a-i determina sa cumpere propriilor produse.

Cei de la Samsung au intrat pe segmentul "kids" cu Galaxy Tab 3 Kids, care are un vast continut educational si o securitate ridicata. Prin functiile incluse, parintii pot avea control deplin asupra informatiilor accesate de catre copii.

Controlul informatiilor se face cu optiunea Application Manager, inclusa pe acest model. De asemenea, mai este instalata si functia Time Management, care le permite parintilor sa seteze o perioada specifica de utilizare.

La randul lor, si cei de la Microsoft au adus noi modele, Surface 2 si Surface Pro 2, prima schimbare importanta a liniiei sale de tablete/laptop-uri, modificarile aducand o putere de clacul superioara si baterie cu durata de viata mai lunga.

Surface Pro 2 este recomandat de durata de viata a bateriei, de aproape o zi intreaga de lucru, conform "laudelor" postate pe blog de Panos Panay, vicepresedintele diviziei Surface a Microsoft. Aceasta performanta se datoreaza si dotarii cu noua generatie de procesoare Intel Core i5, care imbunatateste durata de functionare a bateriei cu 60%.

Surface 2 este un upgrade al versiunii Surface RT, tableta care avea la baza un procesor ARM. Aceasta are adaugat Outlook RT, o versiune a aplicatiei de management a e-mail-ului, calendarului si informatiilor personale ale utilizatorului, care vine impreuna cu intreaga suita Office.

Cai de la Asus au lansat doua noi tablete, MeMO Pad 8 si 10, cu sistem de operare Android, acestora adaugandu-se si noua generatie Fonepad 7.

Asus se numara printre putinele companii care au mizezat pe acest tip de terminale, compania fiind foarte apreciata in cea ce priveste tabletele cu Android.

MeMO Pad 8 si MeMO Pad 10 au rezolutie 1280x800 pixeli, tehnologie IPS (In-Plane Switching) pentru imagini clare si luminoase, doua difuzoare integrate si tehnologie SonicMaster pentru redarea fidela a sunetului, procesor quad-core si slot microSD.

Conceput pentru a fi folosit usor intr-o singura mana, MeMO Pad 8 masoara 127 mm la altul si cantareste 350 de grame, in conditiile in care dispune de un ecran de 8 inci, ce ofera cu 30% mai mult spatiu fata de o tableta de 7 inci. MeMO Pad 10 are numai 522 de grame.

MeMO Pad 8 are un raport pret/performante apreciat. Procesorul Rockchip quad-core face fata majoritatii aplicatiilor folosite cel mai des de utilizatorii de tablele cu Android.

Printre ceea ce o recomanda se numara sistemul Android personalizat intuitiv, cu multe facilitati, tableta fiind axata pe entertainment si gaming. Nu in ultimul rand, autonomia acumulatorului este buna.

Si Lenovo a marit pasul in 2013, pentru a-si consolida pozitia si pe acest segment. Unul dintre modelele lansate este Yoga, disponibila in doua variante, de zece inch si de opt inch, cu o autonomie a bateriei de pana la 18 ore.

Tabletele Yoga, ce cantaresc 605 grame (modelul de 10 inch) sau 400 de grame (modelul de 8 inch), au ecrane de inalta definitie cu rezolutie 1280 x 800 si doua camere video. De asemenea, un slot micro SD extinde volumul de stocare pana la 64 GB, un nivel ridicat pe segmentul tabletelor.

O alta noutate Lenovo este Miix2 de 8 inci cu sistem de operare Windows 8.1. Aceasta tableta este recomandata de un procesor puternic si un ecran cu unghi larg de vizualizare si are format 16:10 sensibil in zece puncte de atingere (10-point-multi touch).

Tableta Lenovo Miix2 poate fi folosit in business-ul mobil, multe dintre documentele care circula in afaceri fiind in format .doc, iar modelul are preinstalat Microsoft Office Home &Student 2013, care permite utilizatorilor sa vada, sa editeze si sa isi administreze cu usurinta aceste fisiere.

Concurenta din piata este acerba, in Romania fiind disponibile modele care acopera intreaga arie, de la modelele foarte performante, dar cu un pret pe masura, la modelele "acceptabile" tehnic, dar cu preturi destul de reduse.

#tablete Romania, #lansare tablete, #tablete 2013 , #Stiri Gadget