Topul celor mai scumpe gadgeturi: Merita cumparate?

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 14:17
3233 citiri
Topul celor mai scumpe gadgeturi: Merita cumparate?
Sursa foto: Tech Hui

Calculatoarele, smartphone-urile si tabletele au pretul determinat, in primul rand, de performante, dar si de marca. Totusi, cand designul este personalizat, fiind adaugate materiale scumpe - aur, diamante, piele - atunci valoarea aceastora ajunge la un nivel de neimaginat.

Gadgeturile la moda nu au scapat de industria "personalizarii" - de la iPhone-uri imbracate in aur, la laptopuri cu preturi ametitoare. Cei de la Business Insider au selectat cele mai scumpe gadgeturi personalizate.

AeroSystem One iPhone Dock/Speaker (1.115 dolari)

Sursa foto: Jarre

Multi nu ar plati mai mult de cateva sute de dolari sau euro pentru un smartphone, deci nu poate fi vorba sa cumpere accesorii care sa depaseasca aceasta valoare. Insa Jarre sustine ca sistemul sau de sunet merita toti banii, fiind dezvoltat de Jean Michael Jarre si echipa sa.

Ego Lifestyle Emerald PC Notebook Computer (10.900 dolari)

Sursa foto: Saks Fifth Avenue

Cei care sunt dispusi sa plateasca aproape 11.000 de dolari pentru un laptop, pot lua in calcul Lifestyle Ego Emerald, care este disponibil pe siteul Saks Fifth Avenue. Desi pretinde ca acesta a combina "high tech si moda", avand carcasa imbracata in piele de crocodil, totul realizat manual, din punct de vedere tehnic are un mare dezavantaj: sistemul de operare este Windows Vista.

Vertu Signature Touch (18.000-20.000 dolari)

Sursa foto: Vertu

Designul este cel care ridica foarte mult pretul pentru Vertu Signature Touch. Compania spune ca toate smartphone-urile sale sunt asamblate manual in Anglia. Carcasa acestui telefon este facuta din piele de crocodil si aliaj de titan, despre care se spune ca este de 2,5 ori mai rezistent decat otelul, dar incelasi timp mai usor. Ecranul este facut din safir, fiind foarte rezistent la zgarieturi.

Luvalgio Laptop (1 milion dolari)

Sursa foto: Luvalgio

Producatorul de articole de lux Luvalgio a atras atentia acum cativa ani cand a anuntat ca a produs un laptop de un milion de dolari. Produsul este disponibil pe propriul site, unde nu pot intra decat clientii companiei. Cei de la CNET spuneau ca acest laptop are inclus un dispozitiv care curata ecranul, SSD si un blue ray. Detaliile despre acest model sunt inca putine, desi au trecut ceva ani de la lansarea sa, insa este interesant de vazut cum arata un laptop de un milion de dolari.

Stuart Hughes iPad 2 Gold History Edition (5 milioane dolari)

Sursa foto: Stuart Hughes

Designerul Stuart Hughes a imbracat in aur de 12,5 carate si incrustat cu diamante un iPad 2. Insa nu aceste caracteristici l-au facut asa de scump. Conform informatiilor publicate pe pagina de internet a designerului, partea frontala a tabletei este facuta din cea mai veche roca de pe Pamant, amolit, formata din cochilii fosilizate de amoniti, care ridica pretul foarte mult. Pe langa acestea, mai are si un os fosilizat de T-Rex incrustat in aceasta roca.

Stuart Hughes Black Diamond iPhone 5 (10 milioane)

Sursa foto: Stuart Hughes

Daca ati crezut ca iPad-ul de cinci milioane de dolari este cel mai scump gadget, ati gresit. Tot Stuart Hughes a creat, manual, o carcasa din aur, care are incluse diamante negre, pentru un iPhone 5, al carui pret a ajuns la un nivel ametitor.

#gadgeturi lux, #gadgeturi scumpe, #pret gadget , #Stiri Gadget