Vacanta de 1 Mai: Ce gadgeturi pot face petrecerea din curte mai reusita

Vineri, 02 Mai 2014, ora 00:00
2247 citiri
Vacanta de 1 Mai: Ce gadgeturi pot face petrecerea din curte mai reusita

Odata cu 1 Mai, cand sunt asteptate si dorite zile calde, apar tot mai multe planuri prin care incercam sa avem o mini-vacanta cat mai reusita cu familia sau cu prietenii.

Si pentru o vacanta cat mai reusita sunt necesare, de multe ori, si "accesoriile" care sa contribuie la imbunatatirea atmosferei.

Tehnologia face parte din viata de zi cu zi, asa ca nici in vacanta nu poate fi indepartata in totalitate, fie ca este vorba de un film bun in gradina, o muzica pe placul tuturor, sau de un gratar reusit.

Un film in curte

Sursa foto: BenQ

Un film vazut in curtea casei poate aduce un plus de relaxare. Si cum un televizor nu este tocmai comod de carat in vacanta, poate fi inlocuit cu un videoproiector.

Pentru o calitate cat mai buna a imagini, un videoproiector are nevoie, printre altele, si de un raport de contrast si de o luminozitate ridicate.

Unul dintre modelele care indeplinste aceste cerinte este videoproiectorul BenQ W7500, avand incluse si functiile 3D Full HD, conversie 2D la 3D, iar luminozitatea este ridicata, de 2000 ANSI lumeni, de altfel ca si contrastul, care este de 60.000:1.

Acesta proiecteaza imagini 1080p Full HD foare clare, fara suprapuneri, nefiind necesara purtarea de ochelari 3D cu emitator suplimentar, totul devenind mai simplu.

W7500 este compatibil cu cel mai recent standard HDMI, ceea ce ii permite sa redea filmele 3D de pe un player Blue-ray, dar si jocuri 3D prin conectare directa la consola, fara a fi necesara o noua configurare.

Acest model are sistemul optic optimizat, care asigura cea mai buna calitate pentru imaginile Full HD, obiectivul de proiectie fiind dotat doar cu elemente din sticla. Modelul afiseaza culori reale, reflectand exact ceea ce percepe ochiul uman in realitate.

Sursa foto: BenQ

Un al plus pentru acest videoproiector este obiectivul Pamamorf, care permite proiectarea imagini cu un raport 2,35:1, ca si la cinematrograf, fara distorsiuni sau deformari.

Un telefon cu videproiector

Sursa foto: Samsung

Si pentru ca un videoproiector, pe langa faptul ca este scump, este si mai greu de transportat din cauza dimensiunilor sale, un film poate fi urmarit si cu ajutorului unui telefon mobil cu videoproiector.

Zilele trecute, Samsung a anuntat oficial ca va lansa a doua generatie de astfel de terminale, Galaxy Beam 2, insa deocamdata numai in China, iar compania nu a anuntat cand va fi disponibil si pe alte piete. De asemenea, nici pretul acestui nou model nu a fost precizat, urmand sa fie dezvaluit curand.

Noul model al celor de la Samsung seamana, din punct de vedere al designului, cu modelele din seria Galaxy, avand o carcasa din metal.

Sursa foto: Samsung

Din punct de vedere tehnic, acesta are un procesor quad core de 1,2 Ghz si un ecran de 4,66 inchi cu rezolutie de 800x480 pixeli. Pe langa acestea, mai are o camera foto de 5 megapixeli si un slot pentru carduri micro SD, iar sistemul de operare este Android 4.2.

Videoproiectorul are, conform informatiilor din piata, aceeasi rezolutie ca si ecranul (800x480 pixeli), mult mai mica comparativ cu cea a videoproiectoarele "casice", insa are avantajul de a fi mullt mai "portabil". De asteptat modele mai performante din acest punct de vedere.

Sursa foto:Samsung

Modelul anterior, Galaxy Beam, poate afisa imagini cu o diagonala de 50 de inchi, insa cei care l-au testat spun ca aceasta avea o calitate mai redusa. Noul telefon cu videoproiector s-ar putea sa fie imbunatatit din acest punct de vedere, fiind stiut faptul ca Samsung remediaza problemele mai vechi pe baza informatiilor primite de la clienti.

Boxe wireless

Sursa foto: Bose

Si pentru ca un film sa poata fi urmarit, este nevoie si de boxe care sa redea sunetul cu fidelitate. Unele portabile si cu conexiune wireless ar fi cele mai indicate, pentru un confort cat mai ridicat.

Printre acestea se numara si boxele Bose SoundLink, care se pot conecta la tablete, laptop sau smartphone cu iPhone, BlackBerry sau cu sistem de operare Android prin Bluetooth.

Aceste boxe cantaresc 1,4 kg si masoara 13 cm x 24 cm x 4,5 cm, putand fi transportate cu usurinta. Pot fi conectate la echipamente aflate pe o raza de 10 metri prin Bluetooth, care asigura si controlul de la distanta.

Sursa foto: Bose

Bateriile au o durata de viata de pana la 14 ore. Modelul are si un port de conectare auxiliar, care permite conectarea si la alte surse, ceea ce creste versatilitatea modelului. Pe langa acestea, au si un port USB care permite actualizarea software-ului pentru a asigura compatibilitatea cu dispozitivele Bluetooth. Boxele Bose au si un dispozitiv de alimentare.

O friptura de vacanta si muzica pe masura

Sursa foto: Sharper Image

Si pentru ca un "gratar" este o parte componenta a unei vacante reusite, poate fi folosit si un model electric la care poate fi ascultata si muzica.

Unul dintre aceste gratare din piata este Mp3 BBQ, un gratar electric care are in dotare difuzoare de 10 watti la care pot fi conectate iPod, iPhone sau Mp3 Player. Din punct de vedere al designului, arata foarte bine.

Sursa foto: Sharper Image

#gadget gradina, #gadget vacanta , #Stiri Gadget