VIDEO CES 2014: Bratari care iti monitorizeaza ziua si masini electrice de Formula 1

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 15:45
2265 citiri
VIDEO CES 2014: Bratari care iti monitorizeaza ziua si masini electrice de Formula 1
Sursa foto: arip.co.th

Printre noutatile prezentate la CES se gasesc de la camere foto performante si dispozitive care inregistreaza date despre activitatea zilnica a utilizatorului, pana la automobile electrice pentru formula 1 si televizoare 8K.

Cei de la Sony isi fac prezenta simtita la CES cu cea mai mica si mai usoara camera mirrorless cu Wi-Fi si cu "Core", dispozitiv care informeaza utilizatorul despre timpul petrecut.

A5000 cantareste numai 210 grame

Dupa ce a prezentat gama de televizoare BRAVIA 4K Ultra HD, doua noi tehnologii prototip, ce extind conceptul central "Play", Sony a adus si camera A5000 cu un senzor Exmor APS HD CMOS de 20.1 megapixeli efectivi si procesor BIONZ X.

Cu o greutate de doar 210 grame (doar body), camera are un design compact, prevazut cu blit incorporat astfel incat sa obtii fotografii excelente chiar si in conditii dificile de luminozitate. Grip-ul aparatului foto este construit pentru o manipulare sigura cu orice obiectiv cu montura E. Sensibilitatea este reglabila manual pana la ISO 16000 pentru imagini impresionante realizate in lumina scazuta.

Acestui model i se adauga si camerele DSC-W830 si DSC-W810, ambele cu senzor de 20,1 megapixeli

DSC-W830 imbina performanta obiectivului ZEISS cu procesorul de imagine BIONZ si senzorul CCD de 20,1 MP. Tehnologia Optical SteadyShot estompeaza tremurul mainilor, iar modul Optical SteadyShot Active utilizat impreuna cu sistemul electronic de stabilizare ofera clipuri video clare si fluide.

Sony DSC-W830 are un corp similar camerelor foto avansate, iar invelisul metalic scoate in evidenta designul premium al camerei, disponibila in patru culori.

Camera Sony DSC-W810 dispune de un senzor CCD de 20,1 MP si un obiectiv superangular de 26mm cu zoom optic 6x, pentru imagini clare si rafinate.

Noul mod Party ajusteaza automat setarile pentru imagini clare chiar si in conditii dificile de luminozitate.

Datorita gripului frontal si a finisajelor metalice fine, noua camera Sony DSC-W180 are un aspect premium. Un buton plasat pe spatele camerei ofera acces imediat la functia de inregistrare, pentru clipuri la calitate HD.

Cum iti poti inregistra activitatea zilnica, si nu doar pe cea fizica

Sony a prezentat in cadrul CES 2014, cel mai mare eveniment IT, un nou dispozitiv portabil care "inregistreaza" nu doar la activitatea fizica a proprietarului.

Dispozitivul, care se numeste "Core", impreuna cu aplicatia "LifeLog", permite inregistrarea unei arii de date mult mai mari din activitatea zilnica a utilizatorului, monitorizand efectiv aspectele din viata.

De exemplu, poate inregistra activitatea din viata sociala, diferite evenimente importante din viata, cand si cat a dormit utilizatorul, ce fotografii a facut acesta si unde au fost realizate, poate furniza si informatii despre prognoza vremii, si, bineinteles, inregistreaza si activitatile fizice.

Bratara se conecteaza la smartphone si monitorizeaza activitatea zilnica a utilizatorului si prezinta timpul petrecut pentru activitatile zilnice.

"Core", un dispozitiv rezistent la apa si de dimensiuni reduse, poate fi purtat de posesor in mai multe moduri.

Acest dispozitiv, impreuna cu aplicatia "LifeLog", a fost dezoltat de Sony cu scopul de a oferi utilizatorului recomandari, pe baza datelor inregistrate din viata acestuia.

In cazul in care nu mai este conectata la terminal, Core inregistreze informatiile in continuare, pe care le transfera dupa reconectare.

"Core" a fost foarte bine descris de un oficial al Sony, care a spus ca "It's not just about motion, but emotion".

Deocamdata, Sony nu a facut publice data exacta la care acesta va fi lansat pe piata si nici pretul la care va putea fi cumparat, cel mai probabil urmand sa fie disponibil in cursul primaverii.

Sharp au prezentat primul televizor din lume cu rezolutie 8K

Japonezii de la Sharp a prezenta la CES primul televizor cu rezolutie 8K din lume (7.680 x 4.320 pixeli). Acesta are o diagonala de 85 de inch, iar o alta noutate este aceea ca ofera posibilitatea de a urmari continut 3D fara a fi nevoie de ochelari specializati.

Deocamdata, acest televizor se afla in stadiu de prototip si nu se stie cand va fi lansat in mod oficial si care va fi pretul acestuia. In prezent, televizoarele cu rezolutie 4K au preturi care pornesc de la cateva mii de euro.

Alte noutati prezentate la CES

Formula E a prezentat la CES o masina de curse, electrica, ce seamana cu bolizii din Formula 1, care se adauga modelelor prezentate de producatorii consacrati.

Pe langa acestea, alte noutati a fost prezentata de cei de la VOXX, cum ar fi Myris, un dispozitiv de autentificare care identifica persoanele dupa iris, sporind securitatea si camera 360Fly, rezistenta la apa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ces 2014, #noutati CES, #gadget ces , #Stiri Gadget