Erdogan nu bate palma cu Putin: Negocierile pentru Turkish Stream, suspendate

Joi, 30 Iulie 2015, ora 18:04
3020 citiri
Erdogan nu bate palma cu Putin: Negocierile pentru Turkish Stream, suspendate
Foto: Gazprom

Oficialii de la Ankara au decis sa suspende negocierile cu guvernul de la Moscova si cu reprezentantii companiei Gazprom, au anuntat surse din guvernul turc.

Cele doua parti nu au reusit sa cada de acord asupra discountului pe care compania din Rusia ar trebui sa il acorde Turciei in cazul demararii proiectului comun, anunta ziarul Hurriyet Daily News.

Ministrul Energiei din Turcia, Taner Yildiz, a recunoscut ca tara sa a obtinut promisiunea unui discount de 10,25% din pretul celor 30 de miliarde de metri cubi de gaz livrati anual de Gazprom pe piata din Turcia.

In schimb, lipsa unui acord interguvernamental scris pe aceasta tema i-a facut pe turci sa devina circumspecti in privinta ofertei Moscovei.

Oficialii de la Ankara s-au simtit lezati si de insistenta cu care partenerii rusi au solicitat aprobarea dintr-o singura semnatura a celor patru tronsoane de transport ale gazoductului care urma sa strabata Turcia pana la granita cu UE.

Conducerea Gazprom nu a comentat pana acum decizia guvernului turc. In schimb, ministrul Energiei din Rusia, Alexander Novak a declarat zilele trecute ca exista un risc major de intarziere in realizarea proiectului daca nu se ajunge la incheierea unui acord intre cele doua parti.

Oficialul rus spera ca in doua saptamani problema negocierilor pe tema Turkish Stream sa fie un punct depasit in cadrul proiectului gazoductului ruso-turc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gazoduct Turkish Stream, #negocieri suspendate Turkish Stream, #proiect Rusia Turcia , #Investitii