Gazprom trage tare de proiectul Turkish Stream: In 2019 trebuie sa fie gata!

Joi, 30 Martie 2017, ora 13:44
4648 citiri
Gazprom trage tare de proiectul Turkish Stream: In 2019 trebuie sa fie gata!
Foto: Gazprom

Directorul executiv al Gazprom, Alexei Miller, a fixat sfarsitul anului 2019 ca termen de finalizare a lucrarilor la gazoductul Turkish Stream, data la care Rusia vrea sa suspende si tranzitul de gaze catre Europa prin gazoductele de pe teritoriul Ucrainei.

Gazprom intentioneaza ca, in a doua jumatate a anului acesta, sa treaca la instalarea conductelor pe fundul Marii Negre si sa demareze lucrarile la tronsonul care va inainta pe teritoriul Turciei, anunta Hurriyet Daily News.

"Am creat toate conditiile pentru a putea inainta cu tronsonul pe fundul marii. Lucrarile de foraj pentru realizarea primei sectiuni a microtunelului de pe tarmul rusesc sunt gata, iar a doua parte este finalizata in proportie de 98,5%.

In Consiliul Director al Gazprom am luat decizia de a deschide o subsidiara a Stream Transport in Instanbul pentru a se ocupa de implementarea si coordonarea lucrarilor de pe teritoriul Turciei", a explicat Miller.

Turkish Stream va avea doua tronsoane de transport cu o capacitate de 15,75 miliarde de metri cubi fiecare, dirijarea transportului de gaze catre sudul Europei prin Turcia urmand sa reduca volumul de gaze transportate prin Ucraina si, implicit, redeventa pe care Rusia o plateste Kievului.

Rusia a anuntat ca doreste sa suspende transportul de gaze pe teritoriul Ucrainei incepand cu 2019, ca urmare a relatiilor tensionate existente intre cele doua tari dupa declansarea crizei din estul Ucrainei si anexarea Crimeei.

#gazoduct Turkish Stream, #tranzit gaze ucraina, #gazprom , #Investitii